Кућа Добрих Вести

Login

Кућа добрих вести: Новогодишња порука добрицама

Оцените овај чланак
(5 гласова)

cestitka1111Драге наше добрице,


Тако Вас зовемо, јер ако сте тренутно на нашем сајту и читате овај текст, та Ваша особина преовлађује над другим карактеристикама Ваше личности.


Хтела бих да поделим лепе утиске са Вама. А да бих извукла поенту, кренућу, веровали или не од зграде у којој живим.

 


Једног јутра, пробудила сам се и спремила за посао. Дан као и сваки други, помислила сам. Али не, изненадила сам се када сам кренула ка улазу у зграду. Улаз је био украшен новогодишњом јелком са поклончићима испод, на улазним вратима је био венчић, самолепљиви Деда Мраз на вратима ка паркингу и споредном прозору. Сумњало у мени је прорадило: јој да неко то све не украде! Ето га, ту је, уграђени програм уверења од мог рођења, помислила сам. Али не, нисам била у праву, остало је све ту где јесте!


Тај мали гест управе зграде, улепшао ми је цео дан. Осећај који ме је пратио био је: зграда у којој живим лепша од неке зграде у Паризу или Бечу, несвакидашња је. Драго ми је што живим у њој. Драго ми је што неко брине о мом непосредном окружењу. Недавно је била организована и радна акција у којој је учествовао и мој човек. Чистила се околина зграде, засађивала жива ограда. Недавно смо дали новац за штедљиве сијалице. У плану је и кречење зграде. Видео надзор на улазу зграда већ поседује.

 

Среди своју духовну башту


Да ли је ово добар пример управљања? Да ли је леп осећај кад неко други брине о нама, али и када ми у томе непосредно учествујемо?Одговор знате.

 

Да ли се вођени овим сређивањем наше околине требамо усмерити и на то да средимо себе и своју духовну башту. Среди себе. Мењај се, ако ти се не свиђа садржај. Ако си љут, гневан на државу, на друге људе, престани то да будеш. Мењај нешто. Не чекај на друге. Гласај другачије на изборима, организуј петицију, организуј комшије. Као што је то урадио председник Кућног савета у мојој згради.

novogodisnjajelka                        

Не тражи изговоре


Не тражи изговор за своје неуспехе у другима. Немојте ни своје неуспехе да зовете неуспесима. Промените свој речник. Причајте нову причу. Назовите их лекцијама из којих сте нешто научили. Мењајте своја уверења која Вам ничему не служе. Препознајте те програме које су Вам усадили други од дана Вашег детињства. Средите свој живот, своја очекивања.


Утврдите шта стварно желите, који су Ваши снови?Верујте. Верујте да је њихово остарење могуће.

 

Буди захвалан


Будите захвални. Захвални крову над главом, послу који имате. Ако немате посао будите захвални на томе што сте, упркос томе живи и здрави, што имате неког ко Вам помаже и што не губите наду да ћете наћи посао.

 

Будите захвални на томе што имате пријатеље. Што нисте сами и имате своју љубав. Што сте сами, јер нисте пристали на компромисе. Што сте своји. Што се трудите да останете своји. Што дајете.


Ако Вам је тешко да кренете од себе, крените, као моје комшије, од своје зграде. Очистите своје двориште. Уведите ред. Средите хаос. Кад то урадите, бићете отворенији за сређивање свих осталих сегмената у свом животу.


И на крају – будите добри људи. Препознајте то добро у другима и ширите доброту. Будите на доброј вибрацији, оптимистично гледајте на оно што Вам се догађа. Контрасти у животу су добра ствар која Вам се дешава. Из њих ћете нешто научити, а промена је нешто што по правилу након тога увек следи.


Ето, то сам хтела да Вам поручим.


Још нешто. Кућа добрих вести ће са Вама бити и у 2017. години! Дочекујемо је са 8000 објављених вести и чланака. Имамо близу 1000 пратилаца на Твитеру а сваким даном расте и број лајкова на Фејсбуку.


Да се разумемо. Не бројимо ми лајкове и твитове, већ нам је драго да препознајете нашу жељу да Србију учинимо бољим местом за живот, да препознајемо добре ствари и да о њима причамо.


Добра душа, када се споји са визионарством и добром намером – чуда ствара!Мало ли су Вам Михајло Пупин, Никола Тесла или Новак Ђоковић!


Стварајмо чуда, драги наши читаоци, покренимо своје потенцијале, свако од нас је способан за тако нешто!


Срећна Вам Нова Година!

 

Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 31 децембар 2016 23:18
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија