Кућа Добрих Вести

Login

Фестивал „Пази шта читаш“

Оцените овај чланак
(1 Глас)

pazistacitas34343434Трећи фестивал хуманистике, културе и уметности (фесК), под називом Пази шта читаш“ одржаће се од 29. до 31. марта у Галерији Улус, у организацији издавачке куће ХЕРАеду.

 

Овај фестивал је иновативни мултимедијални пројекат културе који проучава годишњу издавачку продукцију Србије и пружа на увид јавности најзначајније књиге Про футуро као важан сегмент културне баштине Србије за генерације које долазе, али окупља и академску публику која на малом простору има понуду од 700 најзначајнијих књига у области хуманистике, културе и уметности.

 

Саставни део Фестивала је изложба старих и ретких књига из фондова библиотеке Народне банке Србије и Музеја из Пераста, као и изложба графичког дизајна поводом 60 година Факултета примењених уметности из Београда.

 

У оквиру стручног програма и промоција који се одвија под слоганом Профутуро, посебан акценат је на значајним годишњицама (100 година од завршетка Великог рата и 150 година од рођења Михаила Петровића Аласа).

 

Првог дана Фестивала додељују се и награде: 1) за књигу која има трајну вредност или остварује важан научни допринос, 2) за књигу која доприноси иновативно-образовној пракси и 3) за вредно репринт издање књиге чија вредност и актуелност одолева времену.

 

У огромној продукцији издавачких кућа, библиотека, факултета, научних института, медија и НВО сектора циљ је да се издвоје, истакну и промовишу дела која имају трајну вредност за културу и науку. Путем програмских садржаја, презентација и радионица циљ је да се подстакну креативни потенцијали младих базирани на знању и темељним културним вредностима које су од пресудне важности за будућност националне културе Србије, истичу организатори.

 

Више о прошлогодишњем фестивалу ФЕСК, можете прочитати ОВДЕ.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 20 март 2018 17:38
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија