Кућа Добрих Вести

Login

Нови пројекат посвећен деци која одрастају у алтеративној бризи

Оцените овај чланак
(2 гласова)

AlternativnaaaaБЕОГРАД - Млади који су живели у програмима збрињавања имају слабије резултате у погледу образовања, запослења и здравља и суочавају се са већим социјалним искључивањем, него млади који су одрасли у својој породици, подаци су анализе коју је спровела Међународна организација СОС Дечија села.

 

Уз одговарајуће услове за рад, стручњаци који раде са децом у програмима збрињавања и хранитељи могу да успоставе делотворну промену за децу и младе у алтернативној бризи и омогуће им да остварују своја права.

 

Пројекат „Алтернативна брига и права деце у Србији“, који финансира Европска комисија, а спроводе СОС Дечија села Србија и СОС Дечија села Хрватска, уз подршку Међународне организација СОС Дечија села има за циљ да обезбеди већи квалитет бриге о деци без родитељског старања и њихову социјалну инклузију у Србији.

 

Пројекат који финансира Европска комисија, а суфинансира Влада Републике Србије – Канцеларија за сарадњу са цивилним друштвом, реализоваће се од децембра 2017. до децембра 2019. године, са циљем да омогући бољу примену права деце која одрастају у неком од алтернативних облика бриге (домови за децу и хранитељске породице).

 

Кључна компонента пројекта је подизање капацитета стручних радника за бригу о деци и стручних радника из социјалне заштите, кроз тренинг за тренере и обуке које се односе на поштовање и примену права деце која одрастају у алтернативној бризи.

 

СОС Дечија села Србија су хуманитарна, невладина организација, посвећена добробити деце – бризи о деци без родитељског старања и јачању снага породица и заједница у бризи о својој деци и очувању њихове безбедности као превентивној мери против напуштања и занемаривања деце.

 

У Србији су присутни од 2004. године, кроз бригу о деци без родитељског старања у СОС Дечијем селу Краљево, Центре за подршку породици у Нишу, Обреновцу и Београду, Програм подршке хранитељским породицама, Програм за подршку запошљавању младих у Београду, програм хитне помоћи реализован после земљотреса у Краљеву, поплава у Обреновцу и Лазаревцу и програм хитне помоћи избеглицама у транзиту кроз Србију.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 28 март 2018 13:33

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија