Кућа Добрих Вести

Login

Привредни форум младих 21. априла

Оцените овај чланак
(1 Глас)

forummmmБЕОГРАД - Привредни форум младих 2015. биће одржан 21. априла у Ректорату Београдског универзитета.

 

Циљ пројекта је спајање младих, привредника, представника државних и образовних институција и релевантних организација, који ће имати прилику да дискутују о својим потребама и могућностима, са циљем решавања проблема незапослености, објавио је организатор Привредни форум младих.

 

На тај начин, пројекат ће приближити свет рада младима и упознаће их са улогама које у том свету имају.

 

Током трајања Форума биће указано на несразмерност између потреба послодаваца и квалификација потенцијалних запослених, као и на суштинске проблеме који постоје између захтева послодаваца и система образовања а који се објективизирају на тржишту рада.

 

Посебна пажња ће на Форуму бити посвећена недовољно искоришћеним ресурсима - информационо-комуникационим технологијама, социјалном предузетништву, пољопривреди и ИТ сектору.

 

Такође, промовисаће се значај самозапошљавања, научне писмености, доживотног учења и афирмације пословних идеја младих, а спровођење радионица, панел-дискусија и округлих столова младима ће омогућити стицање компетенција препознатих на тржишту рада.

 

На панел дискусијама и округлим столовима моћи ће да се чују перспективе и искуства различитих актера који желе да се јаз између света рада и света образовања смањи.

 

Пословне радионице снабдеће учеснике знањима и вештинама које ће им помоћи да лакше пронађу своје место на тржишту рада.

 

Свако са добром пројектном идејом имаће могућност да је представи привредницима и институцијама којима би њено остварење било у интересу. Остваривање овако приказаних идеја би допринело смањењу незапослених а подстакло би младе да размишљају о пројектима који би допринели глобалном развоју земље и друштва.

 

Форум организује Привредни форум младих  у сарадњи са Студентском конференцијом универзитета у Србији (СКОНУС).

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 16 април 2015 22:02
Александра Гавриловић

Завршила основне и мастер студије на Филозофском факултету у Нишу, одсек новинарство. Прве текстове писала је у нишком дневном листу "Народне новине", а касније и у "Нишком гласнику". Опробала се и у радио, телевизијском и онлајн новинарству. Воли да путује, учи језике и аматерски се бави фотографијом.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија