Кућа Добрих Вести

Login

Објављени резултати конкурса за омладинске волонтерске пројекте

Оцените овај чланак
(2 гласова)

mladisuzakonnnnnБЕОГРАД - У оквиру овогодишњег програма "Млади су закон" Министарства омладине и спорта, Ресурс центри у сарадњи са партнерима објавили су резултате Конкурса за финансирање омладинских волонтерских пројеката у циљу подстицања активизма и волонтирања младих.


Ресурс центре чине: браничевски, борски и зајечарски округ, јабланички, пиротски и пчињски округ, нишавски, расински и топлички округ и западнобачки, севернобачки, севернобанатски, јужнобачки и сремски округ.


Списак волонтерских група чији ће омладински волонтерски пројекти бити финансирани и реализовани погледајте ОВДЕ.

 

У жељи да омогуће квалитетнији живот вршњацима, младима, али и другим суграђанима у својој локалној заједници, удружења младих и неформалне омладинске групе реализоваће одабране омладинске волонтерске пројекте у периоду од 12. августа до 31. октобра 2015. године, на следеће теме:


- уређивање јавних простора у којима млади проводе слободно времеи/или организовање активности за младе у тим просторима;
- учествовање у акцијама заштите животне средине;

- промовисањемеђугенерацијске сарадње;
- промовисање разумевања, толеранције и једнаких шанси за све младе;
- промовисање здравих и безбедних стилова живота;
- промовисање солидарностии хуманости.


Свим одабраним удружењима младих и неформалним омладинским волонтерским групама ће бити обезбеђена техничко-стручна и финансијска подршка од стране Ресурс центара.


Средства за финансирање 85 одабраних омладинских волонтерских пројеката у поменутим окрузима у укупном износу од скоро 5,5 милиона динара обезебеђена су кроз Јавни позив Министарства омладине и спорта Републике Србије за финансирање и суфинансирање програма и пројеката за спровођење циљева Националне стратегије за младе.


Други део резултата конкурса биће објављен 11. септембра


Резултати конкурса за финансирање омладинских волонтерских пројеката у циљу подстицања активизма и волонтирања младих за преостале групе округа: 1) Моравички, Мачвански и Колубарски округ, 2) Златиборски, Рашки округ и територију Косова и Метохије, 3) Подунавски, Шумадијски и Поморавски округи 4) Средњобанатски, Јужнобанатски и Београдски округ биће објављени 11. септембра 2015. године.


Програм "Млади су закон" је национални програм Министарства омладине и спорта који има за циљ подстицање активизма, волонтирања и пружања подршке младима да допринесу бољем животу у месту у коме живе. До сада, од 2010. године када је покренут (за пет година његове реализације), финансирано је 930 омладинских волонтерских пројеката реализованих од стране удружења младих и неформалних омладинских група уз стручну и техничку подршку Ресурс центара широм Србије, у износу од скоро 64 милиона динара.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 13 август 2015 19:43
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија