Кућа Добрих Вести

Login

Такмичење стартaп компанија у Београду и Загребу

Оцените овај чланак
(4 гласова)

worl1dddddБЕОГРАД - Регионално такмичење стартуп компанија под називом "Pioneers of the Balkans” биће одржано у Београду и Загребу, а организатори су Светска банка и Европска комисија.

 

Полуфинале ће бити одржано од 12. до 14. новембра у Београду док ће Загреб, као домаћин финала угостити најбоље тимове у оквиру Balkan Venture Forum конференције 3. и 4. децембра.

 

Позвани су да се пријаве сви предузетници, стартап компаније, мала и средња предузећа са иновативним производима и услугама, као и интернет предузећа или појединци који имају идеју за следећу "велику иновацију".

 

Првих 300 пријављених који испуњавају основне критеријуме ће имати шансу да учествују на полуфиналном догађају у Београду.

 

Такође, сваки од учесника овог надметања ће добити приступ обукама и материјалима који је специјално припремила Светска банка.

 

Додатни бенефит за сваког учесника је бесплатан једнодневни приступ Belgrade Venture Forum конференцији где ће имати прилику да упознају мноштво инвеститора, иностраних предузетника и компанија.

 

 

Све презенатације су иза "затворених врата" само уз присуство чланова стучног жирија кога ће чинити инвеститори и успешни предузетници.

 

Педест најбољих предузетника ће као финалисти себи обезбедити присуство на ексклузивној Конференцији Инвеститора у Загребу, где ће током два дана на једном месту имати прилику да упознају више од 100 инвеститора (појединци, институције и инвестиционе компаније) укључујући и представнике водећих светских компанија.

 

Најбољи тимови финалног догађаја имаће прилику да директно преговарају за инвестиције у вредности од 200,000 евра - средства која су Ј&Т Вентурес (Чешки инвестициони фонд) и Speedinvest (Аустријски инвестициони фонд) одвојили да доделе најбољим тимовима као подстрек за развој њиховог даљег пословања.

 

Рок за подношење пријава је 31. август 2015. године.

 

Поводом овог такмичења сутра ће у Београду у хотелу Nine Square бити одржана конференција за новинаре.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 26 август 2015 22:16
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија