A+ A A-

Олакшице за младе почетнике у бизнису

Оцените овај чланак
(5 гласова)

mladosttttttБЕОГРАД - У Привредној комори Србије протекле седмице представљен је предлог нове форме привредног субјекта - омладинске компаније, која постоји у ЕУ и предвиђа олакшице за младе почетнике у бизнису.


Млади старости до 35 година чине више од половине незапослених у Србији. Иако имају жељу, вољу и добру идеју за посао нису предузетнички расположени због мањка искуства и новца.


Уместо једнократних субвенција, подршка запошљавању младих треба да предвиђа укидање оптерећења на почетку пословања и тако омогући младом човеку да оствари предузетничке иницијативе и одржи профитабилан посао, истакнуто је у ПКС.


Подаци Републичког завода за статистику Србије показују да је на тржишту рада Србије незапослено 90.000 младих старости од 20 до 24 године и 100.000 старости од 25 до 29 година. Стопа незапослености у Србији у другом кварталу 2015. године износила је 17,9 одсто, а међу младима старости између 15 и 30 година тај проценат је скоро 50 одсто. Ни земље ЕУ нису имуне на проблем незапослености младих посебно Грчка и Шпанија где је незапосленост младих око 50 одсто.


Снежана Клашња, помоћница министра омладине и спорта је рекла да то министарство подржава иницијативу за успостављање правних могућности за оснивање омладинских компанија, с обзиром да сада има доста препрека.
Концепт „омладинске компаније“ развијали су представници релевантних институција, организација и компанија, између осталих и Министарство привреде, НАЛЕД, Министарство омладине и спорта, „Ernst&Yоung“ и други.
Конференција у ПКС одржана је у сарадњи са организацијом Достигнућа младих у Србији и уз подршку Министарства омладине и спорта.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 31 јануар 2016 17:54
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани