Кућа Добрих Вести

Login

Инжењерско такмичење: Упознај будућност, пробуди креативност

Оцените овај чланак
(1 Глас)

inzenejeriБЕОГРАД – Удружење студената технике Европе – БЕСТ Београд, девети пут заредом организује инжењерско такмичење ─ EBEC Београд у склопу „Београдских дана инжењера”.


Београдски дани инжењера ─ EBEC (European BEST Engineering Competition) Београд се одржавају девети пут заредом од 10. до 14. марта на Машинском факултету.


Млади инжењери ће имати прилику да покажу своје вештине и знања такмичећи се у две категорије: Тимском дизајну и Студији случаја.


Поред тога, имаће прилику да унапреде своје инжењерске, али и презентационе вештине учешћем на бројним радионицама и тренинзима који се одржавају у склопу такмичења.


Како је 2016-та година инжењерства у Београду, EBEC је први пројекат којим се овај догађај обележава.

anaradnca

 

У оквиру Београдских дана инжењера биће одржана и трибина „Face the robots”, први у низу „ the future” догађај.


Студенти ће имати прилику да сазнају колико је занимљиво бавити се роботиком у нашој земљи и са којим се изазовима могу сусрести.


Тимски дизајн представља најкреативнију врсту надметања које подразумева решавање одређеног инжењерског проблема конструисањем направе која врши задату функцију попут дизалице, летелице, катапулта или пак музичког инструмента.


Студија случаја омогућава студентима да усаврше своје вештине, решавајући и презентовајући решења одређеног техничко-менаџерског проблема, користећи се претходним искуством и стеченим знањем.
EBEC (European BEST Engineering Competition) је највеће европско студентско такмичење намењено будућим инжењерима, чији је циљ подстицање тимског и такмичарског духа младих.


Сваке године се одржава на три нивоа ─ локалном, регионалном и европском. Овогодишње финале инжењерског такмичења EBEC биће одржано у августу 2016. године у Београду, где ће се учесницима указати прилика да се сусретну са некима од најбољих студената технике Европе.

 

За више информација о догађају посетите сајт www.ebec.BEST.rs или Фејсбук страницу.

 

Извор: Кућа добрих вести




Последњи пут измењено субота, 05 март 2016 20:27
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија