Кућа Добрих Вести

Login

Други студентски форум

Оцените овај чланак
(1 Глас)

studentarija1232БЕОГРАД - Центар за едукацију и друштвену еманципацију младих (ЦЕДЕМ) уз подршку Привредне коморе Србије данас и сутра организује други по реду Студентски привредни форум.


Форум ће свечано отворити Марко Чадеж, председник Привредне коморе Србије, Зорана Михајловић, потпредседница Владе Србије и министарка грађевине, саобраћаја и инфраструктуре, Драган Симић, декан Факултета политичких наука, Зоран Мартиновић, директор Националне службе за запошљавање, Пајазит Помак, оснивач Центра за едукацију и друштвену еманципацију млади, најавила је Привредна комора Србије.


Циљ форума је да на једном месту окупи студенте друштвено-хуманистичких наука, успешне привреднике и предузетнике како би заједно анализирали привредно стање у Србији и покушали да дају одговоре на многобројна питања која заокупљују пажњу студената. Форум ће бити организован у виду дводневног семинара у оквиру кога ће кроз бројна предавања, радионице и панел дискусије бити обрађене разноврсне теме – од социјалног предузетништва, правила доброг јавног наступа, до покретања сопственог бизниса и оглашавања путем друштвених мрежа.


Студентски привредни форум један је од најзначајнијих пројеката Центра за едукацију и друштвену еманципацију младих. Намера пројекта је да допринесе приближавању и лакшем разумевању привредног сектора младим људима у Србији који ће за годину, две постати његов саставни део.
Због великог успеха првог пројекта одржаног прошле године, Студентски привредни форум подржан је од стране Министарства омладине и спорта, Министарства просвете, науке и технолошког развоја, као и Привредне коморе Србије.


Прошлогодишњи Студентски привредни форум окупио је више од стотину студената различитих образовних профила, као и бројне еминентне предаваче из разних области друштвене праксе. Сам пројекат је по завршетку оцењен највишом оценом, како од стране учесника, тако и од самих предавача.


Теме и учесници форума


Како млади, неафирмисани људи могу успешно постати део тржишта рада? Како да реализују своје креативне идеје на најбољи начин? Како да за то искористе моћ друштвених мрежа? Побољшају свој јавни наступ? Ово су само нека од питања на која ће учесници Форума добити одговоре током два дана предавања и радионица.

 

Форум је намењен пре свега студентима друштвено-хуманистичких наука, али и свим другим заинтересованим студентима приватних и државних факултета.



Овогодишњи Студентски привредни форум отвориће проф. др Драган Симић, декан Факултета политичких наука.


Драган Симић је професор Међународних односа на Факултету политичких наука. Магистрирао је на тему „Схватање мира код Јохана Галтунга“ а докторирао је на Факултету политичких наука 1999. године на тему „Нови светски поредак“. Аутор је многих књига, као и текстова у магазинима, стручним часописима и зборницима радова.


Првог дана Форума очекује нас панел дискусија о усклађености високог образовања са потребама тржишта рада на којој ће говорити и професор и продекан за развој Факултета политичких наука Дејан Миленковић.
Првог дана форума на тему „Привреда из угла велике компаније“ говориће Томислав Момировић, генерални директор „Мona Hotel Management“.


Панел дискусију "Усклађивање потреба тржишта рада и система високог образовања - докле смо стигли?" модерираће ауторка и водитељка емисије РТС-а Кренимо редом - Јелена Симић.


Другог дана Форума очекује нас предавање Владимира Милетића на тему - Дневник једног директора.


Владимир Милетић дипломирао је на Економском факултету у Београду. У 28. години постаје директор словеначке компаније ЈУБ у Србији. Током наредних 11 година имао је велики допринос у стварању производне фабрике са 120 запослених. Након промене радног места, 2012. године покреће блог Дневник Једног Директора у којем мотивише и инспирише запослене о правилима успеха у послу. Данас Владимир Милетић је успешни предузетник који кроз низ семинара преноси своје искуство и знања на друге.


Догађај ће почети у 10 часова, у Ресавској 15.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 03 март 2016 21:08
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија