Кућа Добрих Вести

Login

Зашто празан CV - стекни практично искуство

Оцените овај чланак
(1 Глас)

ausecjererБЕОГРАД - Већ неко време размишљаш о томе шта ћеш после факултета, о томе како ти је празан CV, како нећеш имати чиме да импресионираш потенцијалне послодавце, како ти знање енглеског и других језика и није баш на завидном нивоу, како ниси имао практичног искуства у својој струци до сада, а имао си вољу, жељу, али не и време.


Све то, јер си сматрао да немаш времена због сталних факултетских обавеза, које су ти уједно биле изговор за све остале активности које су могле допринети твом стручном усавршавању и стицању неформалног образовања. Врати филм уназад, схватићеш да си велики део свог времена које си одвојио за учење, управо провео на друштвеним мрежама, дружењу са пријатељима, на усавршавању свог физичког изгледа уз помоћ теретане или омиљеног спорта, у мензотекама и дискотекама, у тражењу своје сродне душе, итд... Верујем да се до сада слажемо?


Ништа од тога није лоше, када се у томе не претерује. Да ли би могао да кажеш за себе да стварно ниси претерао у наведеним активностима? Одговор просечног студента можеш и сам да закључиш. Можда би неки тврдили да није тако, да су праве вреднице, да баш све постижу, али са сигурношћу можемо претпоставити шта је права истина, јер „марљивост је напад који многе људе брзо прође“. Да би те будући послодавац приметио потребно је да изађеш из своје зоне комфора, мало боље организујеш своје време, лагано засучеш рукаве и полако „step by step" кренеш на посао.

 

Сада кад си већ мало размислио о наведеним чињеницама да ли и даље желиш да будеш само један просечан студент или желиш да преузмеш иницијативу и докажеш себи и будућим послодавцима да ниси „просек“, да и те како поседујеш вредности, способности и вештине које су потребне њиховој организцији?


Понуда која се не одбија


Организација AIESEC ти нуди безброј таквих могућности, где ћеш истовремено поред стицања искуства, рада и могућности одласка у велики број земаља широм света, добити могућност да упознаш разне културе и оно непроцењиво-пријатеље за читав живот.


Уколико желите да се више информишете о даљем процесу учешћа на овом програму пракси посетите званични сајт AIESEC oрганизације где можете прочитати бројна искуства младих људи који су се већ опробали у Глобал Талент праксама.


AIESEC је глобална мрежа студената која развија лидерски потенцијал младих и позитивно утиче на друштво.


Присуством у преко 120 земаља света, AIESEC представља највећу организацију вођену од стране студената. Својим програмима интернационалних пракси и организацијом едукативних и друштвено-одговорних пројеката, AIESEC пружа младима јединствену могућност за лични и професионални развој.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 10 мај 2016 19:55
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија