Кућа Добрих Вести

Login

У пројекат Дивац омладински фондови укључено 16.000 младих

Оцените овај чланак
(0 гласова)

ziddddddБЕОГРАД - Пројекат Дивац омладински фондови (ДОФ) у сарадњи са Америчком агенцијом за међународни развој (УСАИД) и Балканским фондом за демократију (БТД), у претходне две године, подстакао је младе у великом броју општина и градова да се укључе у процес доношења одлука.


Фондација Ана и Владе Дивац је кроз овај пројекат помогла младима да искажу свој потенцијал у преузимању одговорности и одлучивању, које за циљ имају повећање њиховог друштвеног доприноса.


Подаци говоре сами за себе. Подржано је 234 пројеката омладинских група, 19,5 милиона динара обезбеђено за реализацију омладинских пројеката, 16.000 младих укључено у пројекте, 8,5 милиона динара издвојено од локалне самоуправе, 12,5 милиона динара у новцу, роби и услугама обезбеђено од појединаца.


Кроз овај пројекат, млади су демонстрирали своје вештине у пракси кроз обнову сеоских терена за фудбал и кошарку, обнову дечијих игралишта, сређивање ђачких клубова, уређење простора културно-уметничких друштава, организацију радионица на тему новинарства, писања локалних политика и реализацију још многих других пројеката.


Како је објавила ова фондација „све ово не би могло бити урађено да није било подршке бројних организација, компанија и хуманих појединаца, међутим, ово је тек почетак. Потребна им је још већа помоћ, јер млади људи су носиоци наше будућности и као таквима је неопходна јака подршка да израсту у квалитетне лидере“.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 19 мај 2016 21:44
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија