Кућа Добрих Вести

Login

Бесплатне радионице програмирања за основце овог лета

Оцените овај чланак
(1 Глас)

kommpsdeca4454545БЕОГРАД - Распуст је идеално време да ваша деца науче неке нове и занимљиве ствари.


Потрудили смо се да уз подршку партнера Стартит Центра као и партнера у настави обезбедимо бесплатне радионице програмирања за девојчице и дечаке различитог узраста, које ће се одржавати током целог јула и августа у свим Стартит Центрима.


Радионице су конципиране тако да деци буду приступачне и занимљиве, а да са друге стране науче све битне ствари које ће их увести у свет технологије, која је данас део свакодневнице. На овом курсу ће деца стећи основне представе о програмирању и стварању рачунарских игара, испољавати своју креативност и дружити се са вршњацима.


Предавач на овом курсу биће опет Ранко Трифковић, чији успех рада са децом се може мерити и бројем поновних полазника ове године.


Искуства са прошлогодишњих радионица можете прочитати OВДЕ.


О курсу


Скреч је програмски језик као и заједница корисника. Омогућава деци од 8-16 година (али и одраслима као и млађима, уз помоћ родитеља) да стварају интерактивне медијске садржаје као што су приче, цртаћи, игре.Корисници садржаје могу да деле, да сарађују на стварању нових, чиме се омогућава да деца непрестано креативно изражавају, уче како да системски мисле и примењују основна знања из рачунарства.


Овај наш курс је замишљен као поступно увођење деце у Скреч без обзира на претходно рачунарско предзнање. Током три дана савладавају се елементи овог програмског језика, чиме се деца оспособљавају да тумаче Скреч и користе га да стварају своје програме, анимације, игре. Циљ програма је да свако дете до краја трећег дана успе да уз помоћ предавача, али и друге деце састави једноставну игру састављену од анимација и основа рачунарства.


Курс је намењен деци узраста од II до VIII разреда основне школе.


Предавач


Ранко Трифковић се након каријере у новинарству придружио  “Supersonic Parachute”  тиму и почео путовање ка развоју игара, најпре као писац за игре, затим гејм дизајнер и продуцент. Упоредо са тиме је правио и своје експерименталне игре, окупљао индие-сцену и бавио се активизмом у вези са стварањем игара.


Искуство у педагогији је стекао током петнаест година рада у позоришту мноштвом радионица са децом и одраслима. Пратећи развој своје деце кроз школу “Скреча” у дечијем културном центру Агора у Сегедину, одучио је да прилагодим званични школски курикулум МИТ-а петодневним радионицама.


Услови за упис

 

дете мора донети свој рачунар


мора бити у могућности да присуствује сваком часу курса


мора добро познавати рад са броwсер-ом на рачунару — ако знају да користе мејл или Фејсбук знаће и да раде са нама (дакле не на смартфону или таблету, већ десктоп/лаптоп рачунару)


пристојно понашање и неометање наставе је нужан предуслов


места се додељују онима који се први пријаве


пријаве се примају док има слободних места, најкасније 3 дана пред почетак курса


родитељи резервишу место деци давањем депозита од 3.000 динара који се враћа након курса уколико је дете присуствовало свим часовима; у супротном, депозит се у ваше име донира Свратишту за децу у Београду


Депозити су део наше стандардне праксе којом осигуравамо да ћемо места и садржаје пружати оним учесницима које то заиста занима и њихов повратак осигуран је Уговором. 


Распоред курсева


Београд — јул и август, више информација и пријаве ОВДЕ.


Инђија — август, више информација и пријаве ОВДЕ.

 

Нови Сад — август, више информација и пријаве ОВДЕ.


Ваљево — јул, више информација и пријаве ОВДЕ.


Вршац — август, више информација и пријаве ОВДЕ.

 

Зрењанин — јул, више информација и пријаве ОВДЕ.

 

Извор: Кућа добрих вести/Стартит


Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија