Кућа Добрих Вести

Login

„Размена семена“ у Привредној комори Србије

Оцените овај чланак
(2 гласова)

SEMEKRUSKAAAAAAAAAAМлади биолог и оснивачица еколошког покрета „Оквир живота Ивана Петровић организовала је данас заједно са својим партнерима на пројекту, догађај „Размена семена“ у холу Привредне коморе Србије у Ресавској 13.

 

Свако ко је желео да размени семе, види изложбу старих сорти, али и да чује неко предавање могао је да се појави.

 

Овај дан био је посвећен аутохтоном сортама Србије. Moгли су се видети плодови јабука, крушака, дивљих воћкарица, а било је и прилике за размену семена старих сорти. Сем серије кратких, занимљивих предавања, могло је да се дође до информација о узгајању старих сорти и добијању корисних савета.

 

Изложба "Старе сорте Србије" и Дан размене семена су подржани од стране Community Seed Banks Academy (Supported by a grant from the Community Seed Banks Academy), Привредне коморе Србије, Природњачког музеја у Београду и општине Мионица.

 

Кратка предавања су одржали: Александра Савић, аутор изложбе "Старо и нестало воће Србије", Природњачки музеј у Београду, Дејан Загорац, аутор књига "Укуси Златобора", "Укуси Старе планине" и "Укус Ђердапа", Завод за проучавање културног развитка, Предраг Пеца Петровић, добитник Слоњ Фоод награде, биолог и председник Еколошког покрета "Оквир живота" као и Ивана Петровић, координатор локалне банке семена при Еколошком покрету "Оквир живота". 

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 20 октобар 2019 00:20

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија