Кућа Добрих Вести

Login

Конкурс за доделу бесповратних средстава за инвестиције у пчеларство

Оцените овај чланак
(1 Глас)

medpcleeНОВИ САД – Аутономна покријина Војводине расписала је конкурс за доделу до 50 одсто бесповратних средстава за инвестиције у пчеларство у 2017. години.

 

Циљ конкурса за доделу средстава за суфинансирање инвестиција у пчеларство на територији Аутономне покрајине Војводине у 2017. години, јесте унапређивање пчеларске производње и производње меда у Аутономној покрајини Војводини.

 

Предмет конкурса јесте додела бесповратних средстава за набавку нових пчелињих друштава и опреме за пчеларство.

 

Бесповратна средства која се додељују по овом конкурсу износе до 15.000.000инара.


Бесповратна средства за подршку инвестиција по овом конкурсу утврђују се у износу до 50 одсто од укупне вредности инвестиције.

 

Приликом обрачуна, узима се вредност инвестиције без пореза на додату вредност (ПДВ).

 

Максималан износ бесповратних средстава по једној пријави не може прећи 300.000 динара.

 

Минималан износ бесповратних средстава по једној пријави износи 50.000 динара, а разматраће се само пријаве чија је вредност инвестиције једнака 100.000  динара или већа од тог износа.

 

Подносилац пријаве може поднети само једну пријаву по Конкурсу, али за више намена у оквиру једне тачке, као и по више тачака, а до горе наведеног максималног износа.

 

Приликом разматрања поднетих пријава за остваривање бесповратних средстава, неће се признавати купљена опрема и пчелиња друштва набављена пре 1.1.2017. године, што мора бити документовано рачунима са спецификацијом опреме, отпремницама, изводима из банке, гарантним листовима, царинским декларацијама, уколико је реч о опреми из увоза, и другим доказима, који носе датум након 1.1.2017. године.

 

Право на подстицаје остварује физичко лице – носилац регистрованог комерцијалног породичног пољопривредног газдинства које је уписано у Регистар пољопривредних газдинстава и налази се у активном статусу.

 

Конкурс је отворен до утрошка средстава, а закључно са 31. 5. 2017. године.

 

Комплетан текст конкурса као и пратећу документацију можете прочитати и преузети ОВДЕ.

 

Извор: Кућа добрих вести/Subvencije.rs


Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија