Кућа Добрих Вести

Login

Изградња кампуса техничких факултета

Оцените овај чланак
(1 Глас)

etfereredfdfdfdfМинистар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић присуствовао је састанку на Електротехничком факултету на коме је било речи о предлогу пројекта о формирању кампуса техничких факултета Универзитета у Београду.

 

Предложени пројекат покренут је на основу исказаних потреба факултета, а предвиђа проширење капацитета Електротехничког факултета (ЕТФ), Архитектонског и Грађевинског факултета, Машинског и Технолошког факултета у Београду.

 

Министарство просвете, науке и технолошког развоја покренуло је иницијативу да се испита могућност да се кроз овај пројекат прво препознају и анализирају, а потом и дугорочно реше потребе свих наведених факултета и да се, поред задовољења појединачних интереса, рационалним искоришћењем простора унутар овог блока и заједничким садржајима, допринесе смањењу оперативних трошкова, као и побољша програмска и свака друга сарадња међу овим установама, њиховим наставницима и студентима.

 

Предлог пројекта у начелу су прихватили сви факултета, а следећи корак је договор око процеса и усаглашавање активности на припреми и реализацији пројекта.

 

Министарство већ припрема један пројекат кампуса – заједничке зграде Биолошког, Географског и Факултета за безбедност на Новом Београду и искуство на овом пројекту, у смислу процедура и међусобних односа будућих корисника може користити у разради пројекта кампуса техничких факултета.

 

Састанку на ЕТФ-у су присуствовали и декан Електротехничког факултета Мило Томашевић, декан Машинског факултета Радивоје Митровић, као и представници наведених техничких факултета.

 

Извор: Кућа добрих вести


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија