Кућа Добрих Вести

Login

Теслини радови у ваздухопловству

Оцените овај чланак
(5 гласова)

Nikola-TeslaБЕОГРАД, ЊУЈОРК - Никола Тесла је пре сто година у једном интервјуу предвидео глобални ваздушни саобраћај. Наиме , оно што је Тесла заправо замислио ни до дана данашњег није се остварило , а то је бежични пренос електричне енергије као погонске силе , која би се преносила, како Тесла каже, помоћу етера на сваку тачку Земљине кугле. И то не само за покретање аероплана, него и трамваја и возова и аутомобила и за све остале људске енергетске потребе. Интервју са Теслом публиковао је Американац Кливленд Мофет у чувеном Меклуровом магазину. 

 

  

Пропао сан

 

Сведоци смо светске енергетске кризе. Теслин чувени торањ Ворденклиф био је експериментални подухват да се оствари бежични пренос електричне енергије. Нажалост тај подухват никада није остварен, јер је милионер Морган обуставио даље финансирање пројекта. Тако је пропао највећи људски сан који ни до данас није остварен...

„Како сам већ рекао једном приликом, када сам био студент у колеџу, замислио сам летилицу сасвим различиту од данашњих. Основни принцип је био исправан, али га нисам могао остварити, јер је захтевао велику погонску снагу. Ових година сам успешно решио тај проблем, и сада радим на летилици без носивих крила, крила репа, пропелера и других спољних надградњи. Те машине ће моћи да развију огромне брзине и, вероватно, пруже снажне аргументе за мир у блиској будућности. Таквом машином, коју покреће и одржава искључиво реакција, требало би управљати или механички, или бежичном енергијом. Изградњом одговарајућих објеката, биће могуће лансирати такав пројектил у ваздух и спустити га готово тачно на одређено место, које може бити удаљено хиљаде миља. Али, нећемо остати на томе. Сигурно је да ћемо направити даљинске аутомате, који ће деловати као разумне силе, а њихова ће појава значити револуцију.

Мој проналазак ће, такође, решити проблем ваздушног транспорта. Ви знате да је велики проблем са летилицом, била чињеница да су балони морали да носе тешке батерије које су их вукле доле. Употребом једног од мојих једноставних пријемних уређаја, добили би сву потребну снагу за кретање директно из ваздуха.“, рекао је том приликом Тесла, и наставио:

 

Претеча браће Рајт

 

"Проучавао сам проблем летења из прикрајка", рекао је Тесла новинару поменутог часописа, "много година пре него што су данашњи пилоти успели да полете. Веровао сам да они морају чекати на употребу електричне енергије о којој сам говорио. Они морају да чекају на то, ако желе да освоје ваздушни простор. Напредак аутомобила с побољшањем бензинског мотора, ако застанете и размислите, једина је нова ствар на садашњим ваздухопловима. Крила, конструкција, облик све осим лаганог и ефикасног мотора, било је усавршено још пре много година. Можете наћи књиге штампане годинама пре него што су браћа Рајт започела експерименте са сликама свих тих чудних птицоликих облика и форми грађених од платна са носећим рамовима, који су нам данас много ближи него некад. Бензински мотор прилагођен према аутомобилском, дао је експериментаторима данашњице дуго жељену погонску снагу. Они су га брзо уградили у конструкције својих претходника, и сада лете. То летење данас је, ипак, елементарно, као кад дете учи да хода. Оно је строго ограничено могућностима машине, онако несавршене каква је данас, са малим могућностима чак и у својим најсавршенијим видовима.“

 

Часопис "Народ"

 

Теслин одани пријатељ, др Паја Радосављевић, превео је и објавио у часопису "Народ“, у Сарајеву интервју са Николом Теслом из 1914. године.

„У најновијој свесци чувеног Меклуровог магазина публиковао је Американац Кливеленд Мофет веома интересантан чланак под насловом: "Преко Атлантика по ваздуху - највећи научни подухват столећа". Тај занимљиви чланак отпочиње после малог увода о значају аероплана по човечанство, једним веома значајним интервјуом са нашим познатим генијем Николом Тестом, кога мистер Мофет назива великим научником и оригиналним проналазачем бежичне телеграфије, који је увек живео испред свога доба.

Преносимо запажени интервју у целости:

 

Пророчански интервју Николе Тесле

 

Мофет: Да ли смо близу краја нашег ваздушног прогреса?

Тесла: Краја? Та ми смо једва на почетку. Ми смо видели само први зрачак аеронаутичких могућности. Право развиће летења по ваздуху неће се постићи све док се аероплани и дирижабли не буду терали моторима које покреће бежична енергија што се шаље из даљине.

Мофет: Да ли мислите да аероплани и дирижабли неће носити машину?

Тесла: Таман. Они неће носити нити машине нити гориво. Помислите уштеду у тежини! Они ће добијати своју силу кроз етар од великих централних станица за преношење силе. Таква станица могла би се саградити данас и за ту градњу требало би око осамнаест месеци, за једну четвртину цене једне једине ратне лађе, рецимо три милиона долара. Оперисање ове станице за бежично преношење силе стајало би отприлике исто за једну коњску снагу као што стоји за обичну електричну водену силу, где се сила преноси преко жица, као од Нијагаре. Једна таква станица у Америци била би довољна да покреће читаву флоту аероплана у неограниченом радијусу.

Мофет: У неограниченом радијусу? Шта мислите под тим?

Тесла: Ја мислим да би ова флота аероплана терана бежично била кадра да лети по читавој земаљској површини. Неки би летели у Европи, неки у Азији, а неки у Африци и сви би се они терали једном једином бежичном станицом у Америци. Та домаћа станица дала би резервоар, рецимо од 30.000 коњских сила, које би се могле свуда добити тако, да би их читава флота аероплана могла трошити према својим потребама.

Мофет: Колико велика флота би се могла управљати са једне станице?

Тесла: Флота од хиљаду аероплана и то лако. Ако они сви лете у један мах, онда ће бити тридесет коњских снага за сваки аероплан. Ако их лети у један мах само половина, онда ће бити шездесет коњских снага за сваки. Ако ни један од њих не лети, онда неће практички бити никаквог издатка силе, исто онако као кад електрична светиљка троши електрицитет само онда када светли. Зракопловац будућности, када буде желео да лети, просто ће отворити примало свог аероплана, исто онако као што ви засветлите електриком и сила ће летети за њим можда хиљадама миља од главне станице.

Мофет. Колико дуго ће ови бежично терани аероплани бити кадри да продужују своје летење по зраку?

Тесла: Неодређено. Они могу сићи доле само по потреби. Они могу остати у ваздуху данима или недељама, исто онако као што електричне светиљке светле данима или недељама. Главна станица непрестано ће слати своју снагу.

Мофет: Каква ће сила покретати генераторе ових станица силе без жица?

Тесла: Или сила водопада или топлина железних, челичних и коксаних пећи. Количина овако добивене енергије, која се данас трати, јесте огромна.

Мофет. Да ли ће ове станице за преношење бити грађене са великим торњевима као садашње бежичне станице?

Тесла: Не, ту неће бити торњева. Употребљаваће се сасвим друкчија метода за преношење силе, метода на којој сам радио годинама, проучавајући, експериментишући и коју сам недавно усавршио. Ове  будуће  станице за преношење сила револуционизираће људске прилике, јер ће ова бежична сила оперисати не само удаљене аероплане и дирижабле, већ и удаљене трамваје, железничке возове, пароброде и све врсте стројева, за све употребе корисног рада. Земље које су повољније за стварање сила преносиће (извозиће) помоћу етера силу у друге земље, које су мање повољне за то. То ће ујединити читаву људску расу.

Ово је заиста дивна величанствена визија, коју може осетити и исказати само ум једнога Николе Тесле, нашег славног Србина. Нашег Теслу вазда уздижу и цене страни народи особито Американци, Енглези, Немци, Французи.

 

Свет слави великог Србина

 

У енглеском језику има пуно славопоја, у прози и у поезији, Теслином уму. Један такав диван славопој у прози написао је Американац Марсдин, који је ове године преведен и у српском американском “Љетопису Српских Сокола”. Гледаћу да с времена на време износим садашња и прошла страна мишљења о нашем Тесли, а биће ваљда и времена да преведем и његове дивне енглеске чланке, растурене по американским стручним часописима. Ово радо чиним, јер ми Срби и Хрвати врло мало знамо о детаљима стручног рада и о животу нашега генија. Његов неуморни рад, његов ум, његова борба са свим елементима који иду против сваког правог генија, његова велика душа, његово хумано и српско срце – све то даје живу слику модерног Људског Дива.

"Народ", Сарајево 10. (23) маја 1914.

Ово је одломак из илустроване Монографије "Никола Тесла, геније који је обасјао свет" аутора Жељка Сарића

                                    Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 27 децембар 2012 10:16
Жељко Сарић

Жељко Сарић је рођен 1963.године у Краљеву. По образовању је инжењер електротехнике. Такође је и прозни писац, песник и новинар. Објавио је две књиге поезије и два романа. Роман о Николи Тесли под насловом "Посвећеник" штампан је у 5 издања и преведен је на руски језик и објављен 2010. године у Москви..

Жељко Сарић је организатор и покретач манифестације "Теслини дани у Београду", која се од 2002. до 2006. године одржавала у јуну и јулу. Такође је објавио мноштво чланака и дао низ интервјуа о Николи Тесли. Одржао је више предавања и учествовао у мноштву емисија на радију и телевизији посвећених животу и раду великог научника.

Жељко Сарић, члан је Удружења књижевника Србије и био је секретар Теслиног меморијалног друштва из Њујорка, за Балкан.Стално је запослен и ради као кустос у Музеју ПТТ-а у Београду. Ожењен је и има ћерку Жељану.  

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија