A+ A A-

Конференција: Наука и истраживање у функцији привредног и технолошког развоја

Оцените овај чланак
(1 Глас)

naupkssssssБЕОГРАД - Привредна комора Србије и Министарство просвете, науке и технолошког развоја организовале су данас конференцију „Наука и истраживање у функцији привредног и технолошког развоја”.

 

Намера скупа јесте да ојача везе између привреде и науке и отвори могућности за финансирање нових примењених научно-истраживачких пројеката.


Конференција је отворио Срђан Вербић, министар просвете, науке и технолошког развоја, Марко Чадеж, председник Привредне коморе Србије и Зоран Петровић из Српске академије наука и уметности.


Уводне презентације Министарства просвете, науке и технолошког развоја одржао је Александар Белић, државни секретар и Бранко Бугарски, помоћник министра.


На конференцији се радило по тематским оквирима у форми округлих столова. Програмом скупа обухваћене су теме: индустрија хране, биотехнологија, електроника, телекомуникације и информационе технологије, машинство, саобраћај, роботика, енергетика, рударство и енергетска ефикасност, нове технологије и материјали, архитектура, урбанизам и грађевинарство, оптимизација коришћења земљишта, воде и ваздуха.


Представници пословне и академске заједнице у директним разговорима размотрили су могућности сарадње и реализације заједничких пројеката у овим тематским областима.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 28 април 2015 19:45
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани