Кућа Добрих Вести

Login

Међународни конгрес „Никола Тесла: Историја будућности“

Оцените овај чланак
(5 гласова)

teslaaaaБЕОГРАД - Међународни конгрес „Никола Тесла: Историја будућности“ одржаће се у Београду од 24. до 26. априла 2015. године у Сава Центру.

 

 

Конгрес ће имати научно-образовни карактер и обухватиће области које су биле предмет интересовања Николе Тесле: електротехника, телекомуникације, обновљива енергија, медицина, ауто индустрија, савремена наука, технолошка визија и духовност, објављено је порталу www.tesla2015.com.

 

На Конгресу ће учествовати угледни стручњаци и истраживачи из неколико земаља. Они ће објаснити шта нам је Тесла оставио у наслеђе, како и због чега треба да наставимо његова истраживања и да прихватимо његове идеје.


Теслина научна достигнућа и визија су универзалног карактера. То је вредност ума интуитивног генија, који је био грађанин света. Учинио је да живот на земљи буде лакши за све нас.


Конгрес организује компанија ’’Ники’’ из Београда у сарадњи са Електротехничким факултетом, Физичим факултетом,Високом школом електротехнике и рачунарства струковних студија као и Електротехничком школом ’’Никола Тесла’’из Београда.


Конгрес је добио подршку државних институција међу којима су Српска академија наука и уметности, Министарство просвете, науке и технолошког развоја, Привредна комора Србије, Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону и др.


Очекује се велики број учесника на конгресу, у улози предавача, излагача, посетилаца и гостију. Наш циљ је ширење идеја Николе Тесле и мреже контаката.

 

Инспирација младима

 

Жеља организатора је да конгрес „Никола Тесла: Историја будућности“ буде инспирација младима који су посвећени науци и истраживачком раду.

 

Нове генерације су будућност и њихово присуство на конгресу је уједно и шанса за представљање њихових интелектуалних потенцијала.


На изложбеном простору млади проналазачи ће добити шансу да представе своје радове који су у корелацији са научном заоставштином Николе Тесле, јер Тесла је био „отац“ модернe технологијe, радијa, компјутерa, даљинскoг управљачa, роботикe, радарa и многих других уређаја. Сваки пут када користимо електрични уређај, ми смо у додиру са Теслиним изумима.


Министарство просвете, науке и технолошког развоја дало је препоруку наставницима и професорима основних и средњих школа да присуствују Конгресу. Циљ је да то буде почетак веће заступљености идеја Николе Тесле у школским уџбеницима и програмима.


Организација овако великог и значајног скупа је велики изазов али је намера организатора да сви учесници уживају и прошире своја сазнања.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 06 април 2015 22:55
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија