Кућа Добрих Вести

Login

Конкурси за Међународну годину светлости

Оцените овај чланак
(4 гласова)

svetloooooБЕОГРАД - Центар за промоцију науке позвао је све заинтересоване да се јаве на конкурсе у оквиру прослављања Међународне године светлости.

 

Центар за промоцију науке један је од партнера у манифестацији прослављања Међународне године светлости.

 

Идеја манифестације која се одржава на глобалном нивоу јесте да се укаже на значај светлости и оптичких технологија, колико су оне већ унапредиле квалитет свакодневног живота, али и како могу допринети чистијој и ефикаснијој будућности, објавио је научни портал Елементариум.

 

У оквиру обележавања Међународне године светлости у нашој земљи организован је богат програм, а више можете сазнати на интернет презентацији манифестације. ЦПН позива све заинтересоване да се пријаве на отворене конкурсе.


Рок за пријаву је 31. мај 2015.


Позивамо све заинтересоване да пошаљу до две фотографије које на најлепши, најоригиналнији и најупечатљивији начин дочаравају светлосне ефекте који нас окружују било да је реч о појавама из природе, свакодневног живота, уметности или су у питању феномени произашли из експеримената. Уз фотографије је потребно доставити и кратак текст (до пет реченица) који објашњава значај светлости у призору представљеном на раду.
Најкреативније фотографије ће бити одабране путем јавног гласања на званичној Фејсбук страници Међународне Године Светлости по принципу ЈЕДАН ГЛАС – ЈЕДАН ЛАЈК. Аутори фотографија са највећим бројем лајкова ће бити награђени интересантним наградама и своје радове ће моћи да изложе у оквиру истоимене изложбе „Угледај, ухвати и овековечи светлост“ која ће се одржати крајем августа 2015. године у Установи културе „Пароброд“ у Београду.


Поред прворангираних, на изложби ће бити представљено и осталих тридесет фотографија које су се рангирале редом према броју освојених гласова. Право учешћа на конкурс имају сви заинтересовани са територије Србије. Контакт особа за пријаву на конкурс и питања је Петра Беличев – Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Истражите више у прилогу.

Светлосни експерименти



Центар за промоцију науке позвао је све заинтересоване ученике, студенте и младе истраживаче да осмисле и направе експерименталне поставке које ће на занимљив начин приказивати и објашњавати фундаменталне особине и примене светлости.

 

Експеримент треба да прикаже како светлост и светлосне технологије утичу на наш свакодневни живот. Аутори пет изабраних експеримената биће награђени путовањем у Бирмингем у Великој Британији где ће своје експерименте представити на манифестацији Lightfest 2015 која ће се одржати 25. септембра. Контакт особа за пријаву на конкурс и питања је др. Јована Петровић – Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Рок за пријаву је 26. април 2015.


Светлост у архитектури


Рок за пријаву: 2015. Година
Поводом обележавања Међународне године светлости, дигитална платформа за архитекте WEIGHTLESS.RS  и установа културе „Пароброд“ расписују конкурс архитектонске фотографије. Тема конкурса је Светлост у архитектурио. Конкурс који је намењен искључиво архитектама и студентима архитектуре биће реализован и изложен у току 2015 године. Више о самом конкурсу сазнајте на сајту.

Извор: Кућа добрих вести


Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија