A+ A A-

Отворен Фестивал науке

Оцените овај чланак
(2 гласова)

naukafestivallllНа Београдском сајму отворен је највећи научни догађај у региону југоисточне Европе - 9. Фестивал науке.

 

Циљ ове манифестације, која траје до недеље, 6. децембра је да представи, објасни и промовише науку на начин који је близак и јасан свима. На Фестивалу учествује више од 50 научно-образовних институција, 15 иностраних гостију и 600 младих научника и демонстратора.

 

Овогодишњи Сајам науке, који се одржава под слоганом “Чуда су свуда”, званично је прогласила отвореним Ана Видосављевић, ученица ОШ "Свети Сава" из Младеновца, која је и учесница Фестивала у оквиру програма "експерт тинејџери".

 

Уз оцену да ће Фестивал бити једна дивна научна авантура, Ана Јовановић, директорка Фестивала, пожелела је добродошлицу свим учесницима и гостима Фестивала науке.

 

Да је Сајам право место за одржавање "града науке" нагласио је Немања Ђорђевић, директор Центра за промоцију науке. Он је рекао да због места одржавања – Београдског сајма, Фестивал науке доживљава специфичан препород на који је поносан, мада је измештање из центра града био својеврстан ризик. Ђорђевић је рекао да ће свако ко дође на Фестивал науке моћи да буде "ди-џеј сопственог искуства".

 

Амерички неуронаучник Грег Гејџ оценио је да су за науку стигла врло узбудљива времена, нарочито када је реч о неуронауци која је неистражено поље. Он је објаснио да се није покајао због напуштања радног места инжењера у једној технолошкој компанији и одлуке да постане неуронаучник.

 

sajamnauka

 

Највећа научна смотра југоисточне Европе, Фестивал науке, траје до 6. децембра.


Посетиоци добиће прилику да сурфују по светлости, сазнају више о лековитим биљкама из којих настају лекови, виде део оригиналне кости диносауруса из америчке државе Вајоминг, уђу у Океанијум и на посебан наћин доживе царство коралног гребена, сазнају шта форензичари ЦСИ Београд користе приликом решавања кривичног дела и како инсекти помажу у одређивању времена смрти.

 

Фестивалске карте по, цени од 450 динара, могу се купити на Евентим продајним местима у целој Србији, а током трајања манифестације, поред поменутих продајних места карте ће моћи да се купе и на самој локацији – Београдском сајму. Једна улазница важи за један фестивалски дан на Београдском сајму а деца до 5 година старости, уз пратњу родитеља, не плаћају улазницу.


За научне програме на бини, хала 3а, потребно је преузети резервације које почињу да се деле сат времена пред почетак програма на самој локацији. Четвртак, петак и субота преподне су резервисани за школске посете а породицама с децом организатори саветују долазак у суботу после подне као и недељу цели дан.

 

Радно време Фестивала науке у четвртак и петак је од 10 до 18, док је у суботу и недељу од 10 до 20 часова.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 03 децембар 2015 20:37
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани