Кућа Добрих Вести

Login

Египат – промоција и на друштвеним дигиталним платформама

Оцените овај чланак
(3 гласова)

mediaegiptionnnnnnАмбасада Египта у Београду организовала је састанак између заменице министра туризма и старина и представника српских медија и инфлуенсера како би привукли путнике и промовисали разноврсне туристичке понуде.

 

Амбасада Египта у Београду организовала је састанак заменице министра туризма и старина Арапске Републике Египат, Гаде Шалаби, са представницима српских медија и инфлуенсера на друштвеним мрежама како би разговарали о начинима развијања разноврсних промотивних могућности. Шалаби је представила напоре који су уложени ради олакшавања долазног туризма, уз примену неопходних мера предострожности за суочавање са вирусом Kовид-19, а представила је и подстицаје које је држава предузела ради унапређења долазног туризма, истичући важност улоге коју медији и инфлуенсери имају у промоцији туризма, у контексту тренутних кретања на глобалном туристичком тржишту и жеља за диверзификацијом понуда на српском тржишту, имајући у виду да је српско тржиште четврто по броју туриста који долазе у Египат од обнављања туризма 1. јула. Ово интересовање је резултат промоције туризма у балканским земаља у глобалу. Шалаби је позвала на усвајање идеје о промоцији „рада из Египта“ и употребе истакнутих понуда египатских хотела и одмаралишта током периода пандемије, као и погодних климатских услова у овом периоду, што је поздрављено од стране промотера, имајући у виду препознатљиве цене египатских одмаралишта у поређењу са другим тржиштима.

 

Амбасадор Египта у Београду, Амр Алгувејли, истакао је значај медијских представника и инфлуенсера у представљању дигиталног садржаја доступног српској јавности путем веб локација за друштвене мреже Генералног органа за промоцију туризма @ExperienceEgypt и амбасаде @EgyptinSerbia на свим промотивним платформама, ради едукације посетилаца о новим туристичким понудама. Алгувејли је истакао и иницијативу промоције екотуризама доступне на @EcoEgyptExperiences које појединим путницима омогућавају да открију богатство разнолике природе, као и да искористе погодне временске прилике и активности које су доступне целе године, током њиховог дужег боравка у Египту.

 

Српски медији и инфлуенсери захвалили су се на иновативним иницијативима, истичуц́и интересовање за јачање партнерства са својим колегама у Египту ради промоције разноврсног туризма, било да је то плажни, културни или екотуризам.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 11 децембар 2020 19:50
Агнеза Трпковски

Новинар, оснивач и главни и одговорни уредник интернет новина „Кућа добрих вести“. Дипломирани економиста (међународни економски односи). Радила 23 и по године у Новинској агенцији Танјуг, од приправника, шефа дописништва за Војводину, до дописника из иностранства (Чешка, Словачка). Да би реализовала ову своју идеју и другачију визију новинарства, напустила 2011. године сталан посао, са места заменика уредника Економске редакције Танјуга - ЕКОС и покренула овај лист-магазин чији је основни мото - „Наше је само оно што другима дамо“.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија