Кућа Добрих Вести

Login

Египат планира повољну туристичку сезону

Оцените овај чланак
(5 гласова)

egiptionnnnnnnnАмбасада Египта у Београду организовала је састанак између заменице министра туризма и старина Арапске Републике Египат и српских туристичких агенција.

 

Заменица министра туризма и старина, Гада Шалаби, одржала је уводни говор на округлом столу на тему промоције туризма у Египту, који је Амбасада Египта у Београду организовала са представницима најзначајнијих српских туристичких агенција. У свом говору, Шалаби је представила погодности које Египат пружа туристима, као што је укидање накнада за одобравање туристичких виза и пружање могућности да се спроведу тестови на вирус Ковид-19 за туристе приликом доласка на аеродроме у туристичким градовима. Авио компанијама је одобрено ослобађање од накнада за слетање и смањење цене горива. Заменица министра туризма и старина је такође позвала српске компаније да промовишу дестинације културног туризма, као и плажног туризма, посебно једнодневне излете од Хургаде до Луксора, крстарења Нилом и многе друге погодности.

 

Амбасадор Египта у Београду, Амр Алгувејли, истакао је тренутне подухвате који су уложени у промоцију египатских туристичких дестинација, а један од њих је и посета делегације медија из Србије, у координацији са амбасадом, у периоду од 28. новембра до 5. децембра 2020. године. Ова посета је резултирала похвалама мера предострожности које је Египат применио у борби против вируса Ковид-19 и великом броју разноврсних активности на отвореном, захваљујући временским погодностима у Египту, истичуц́и да је главни циљ тренутно унапређење зимског туризма током новогодишњих празника, који може постати битна компонента за долазак туриста из Србије.

 

Туристичке агенције су напоменуле пораст потражње у аранжманима за Египат, од наставка реализације путовања у летњој сезони, имајући у виду да је Египат један од главних туристичких дестинација за туристе из Србије, што представља и поверење у мере које су примењене ради сузбијања вируса Ковид-19, на шта указује и велики број туриста који су током ове сезоне посетили Египат.

 

Представници туристичких агенција су покренули и низ питања чиме би се постигло и повећање потражње за путовање у Египат током зимске сезоне, чиме би се обухватио и рад на смањењу трошкова лета и пружање других могућности којима би се надокнадили високи трошкови путовања.

 

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 08 децембар 2020 20:34

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија