Кућа Добрих Вести

Login

Србија пета дестинација у конгресном туризму у Источној Европи

Оцените овај чланак
(2 гласова)

beogradddddddБЕОГРАД – Србија је напредовала на листи земаља где се одржавају значајни скупови и конгреси па је тако ове године по том критеријуму пета по реду дестинација у Источној Европи, иза Пољске, Чешке и Мађарске и у рангу са Хрватском.

Међународна конгресна асоцијација ICCA (International Congress and Convention Association) објавила је резултате рангирања конгресних дестинација у свету постигнутих у 2013. Години.
Србија је, по тим резултатима, значајно превазишла румунију, Словенију, Словачку, балтичке дрђаве и још низ других европских земаља, објавила је Туристичка организација Србије.
Ово је за похвалу када се има у виду опште економско стање у земљи и улагаља у туризам.
Наша земља је остварила најбољи резултат до сада, са 66 међународних скупова одржаних у претходној години, који испуњавају строге ICCA критеријуме, чиме је заузела 42. место на свету. У 2007. години, када је Конгресни биро Србије основан у склопу ТОС-а, Србија је била на 72. позицији са свега 11 скупова, што је у протеклом периоду чини најбрже растућом конгресном дестинацијом у Европи.
Највећи део конгресног бизниса се одвија у Београду, који је са 52 међународно призната скупа дели 44. место са Мелбурном, али и у рангу са градовима као што су Вашингтон, Атина, Монтевидео, Фиренца. Међу директним конкурентима из Источне Европе налази се на 4. месту, иза Прага, Будимпеште и Варшаве, а испред Москве, Букурешта, Кракова, Петрограда, Загреба, Љубљане.
На листи топ 300 градова света се налази и Нови Сад, који је у рангу са осталим значајним дестинацијама из бивше Југославије, међу којима су Сарајево, Скопље, Охрид, Будва, Сплит, Марибор.
За више информација о резултатима Србије као конгресне дестинације на листи ICCA можете да се обратите Конгресном бироу Србије на маил адресу scb@serbia.travel.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 10 мај 2014 16:41
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

1 Коментар

  • Smithg394

    Wow, marvelous blog layout! How long have you been blogging for? you made blogging look easy. The overall look of your website is great, as well as the content! keaacgcdfecafbcg

    Smithg394 среда, 14 мај 2014 02:25 Линк коментара

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија