Кућа Добрих Вести

Login

“Дивна Индонезија” на 37. Међународном сајму туризма

Оцените овај чланак
(6 гласова)

indijaБЕОГРАД - Амбасада Републике Индонезије ће и ове године учествовати на Међународном сајму туризма у Београду, 37. по реду, који ће бити одржан од 19. до 22. фебруара.

 

Прошле године је Индонезија са великим успехом била земља-партнер 36. Београдског сајма туризма.


Са темом "Дивна Индонезија", ове године ће на штанду амбасаде (хала 1), бити промовисана богата култура најпространије и најмногољудије земље из Југоисточне Азије.

 

Биће представљени крајеви Индонезије, од најзападнијег региона Аће на острву Суматра, до најисточнијег дела, покрајине Папуе.

slika2

 

Овогодишња тема наступа Индонезије има за циљ да прошири потенцијале туристичких дестинација ове земље на преко 17.500 острва, ван традиционалних одредишта. Биће приказаноу богатство разноликости народа, култура, начина живљења, природних ресурса, биодиверзитета флоре и фауне, као и резултати економског и социјалног развоја у Индонезији.


Индонезију је током 2014. посетило 9,44 милиона страних туриста, 7,19 процената више у односу на претходну годину . То значи да је премашен план власти да пожеле добродошлицу за 9,3 милиона гостију из иностранства.


С обзиром да је Индонезија, између осталог, највећи архипелаг на свету, те да нуди многа интересантна места како страним, тако И домаћим туристима, сматра се да ће та земља моћи да бележи даљи раст индустрије туризма у годинама које долазе, поготово са унапређењем саобраћајне инфраструктуре и квалитета услуга.

tekstttttt 

Раст индустрије туризма


Сада индустрија туризма у Индонезији чини око четири одсто укупног домаћег производа (БДП) чија је номинална вредност за 2014. процењена на 856 милијарди долара. Мерен паритетом куповне моћи (ППП, према тржишним ценама) прошлогодишњи БДП Индонезије је процењен на 2,5 билиона долара.


Власти Индонезије су као циљ поставиле да туристичка индустрија у 2019. учествује са осам одсто у БДП. То би значило и остварање 13 милиона нових радних места у земљи која има преко 250 милиона становника од којих су половина млађи од 30 година.


Индонежански министар туризма Ариеф Јахја је као циљ поставио долазак 1о милиона страних гостију током 2015, што би значило и приход од преко 12 милијарди америчких долара. Рачуна се, наиме, да, у просеку, страни туриста у Индонезији потроши 1.200 долара.
Очекује се и да ће током ове године у Индонезији бити забележено 254 милиона домаћих туриста који ће потрошити 16 милијарди долара.


Министар Јахја је казао и како се ради достизања ових циљева, влада Индоинезије усредредила на побољшање инфраструктуре (укључујући информатичку), здравства и хигијене, као и интернет промовисања у иностранству.


Током Сајма, на штанду Индонезије ће бити представљени традиционални плесови Индонезије које ће изводити чланови плесне групе Амбасаде Републике Индонезије “Бидадари”. Биће организоване и многе друге занимљиве активности у којима ће посетиоци Саајма бити у могућности да учествују и освоје специјалне награде.

 

За све додатне информације можете контактирати амбасаду Републике Индонезије у Београду на телефоне: 011/3635666, 3635633 или 069/2264322.


Последњи пут измењено понедељак, 16 фебруар 2015 12:01
Борислав Коркоделовић

Одрастао у Нишу, Скопљу и Београду. Слушајући приче одраслих које су биле много чешће пре доласка телевизије, научио је имена неких светских политичара из средине 1950-тих и пре него што је постао ђак-првак. Први текст за који се сећа да га је написао био је за школске зидне новине о – чудили су се очеви пријатељи – грађанском рату у Конгу 1960. Четврта гимназија у Београду и Факултет политичких наука у Београду, су га научили да покушава да логички и рационално размишља о политици.
Пре него што је ушао у „златни рудник информација“ Новинску агенцију Танјуг да тамо остане наредних 40 година, стицао је праксу код добрих уредника у Радио Београду и на Телевизији Београд, као и од научних радника у Институту за међународну политику и привреду. Био је готово пет година дописник Танјуга са Југа Африке, извештавао са низа међународних догађања. Поред београдских медија, под правим или „илегалним именом“ је сарађивао без проблема са дневницима и недељницима на простору бивше Југославије, загребачким Вјесником, Данасом и Стартом, љубљанским Делом, сарајевским Ослобођењем, скопском Новом Македонијом, подгоричким Монитором...
Увек су га интересовала питања привредног развоја. Позних 1970-тих се заразио „азијским тигровима“ Јужном Корејом, Тајваном, Сингапуром и Хонгконгом чији вртоглави развој до данас прати. Није одолео ни другом валу „азијских тигрова“, Индонезији, Малезији и осталим земљама Југоисточне Азије. Увек заинтересован за лепе економске приче, последњих година учестало пише о привредама Народне
Републике Кине, Индије и осталих земаља BRICS.
Све време му је идеја да читалаштву у Србији и региону пренесе добра искуства из разних делова света и различитих привредних система. Како нам је у привреди, изгледа да није далеко одмакао у том настојању.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија