Кућа Добрих Вести

Login

Дринска регата од 14. до 19. јула

Оцените овај чланак
(1 Глас)

regataaaaaБЕОГРАД - Туристичко-пловна манифестација 14. по реду „Дринска регата Љубовија“ одржаће се од 14. до 19. јула а очекивања организатора су да ће догађај посетити 100.000 учесника.


Поред масовности, и дужина пловног пута чини ову регату јединственом. Стат је као и сваке године у Рогачици а почетак пловидбе означава се пуцњима из трешњевог топа.


Правила која учесници морају да знају јесту да у регати могу учествовати само пнеуматска пловила, обавезно је пријављивање учесника регате код организатора оштине Љубовија, која се може извршити све до 15 мунуа до поласка регате.


Пловилима могу управљати само они који имају одговарајућу дозволу. Малолетна деца и непливачи не могу да учествују. У складу са могућностима, потребно је да свако половило има неки вид заштите од сунда (тенду или сунцобран).


За дане „Дринске регате“ цела варошица на Дрини биће у служби манифестације коју ће, уз весели спуст, обогатити спортски и културно-забавни садржаји.


У периоду од 14. до 19. јула биће организован мини сајам сувенира, домаће радиности, меда и ракија на тргу у главној улици у Бајиној Башти.

 

Детаљни програм погледајте ОВДЕ.

drina3333

 

Камп регате


У оквиру овогодишње 22. Дринске регате биће организован камп за све посетиоце који преферирају овакав вид смештаја. Локација кампа је у Спортском центру „Браћа Милутиновић“ на идеалних 1 км од Мост Феста и свега пар стотина метара од центра Бајине Баште са кафићима и продавницама у непосредној близини. У популарном Лугу је идеално место да осетите јединствену атмосферу кампа и на прави начин доживите Дринску регату.


Камп ће имати обезбеђене тушеве, тоалете, умиваонике, прикључке за струју, а биће и организована анимација у самом кампу – за пултом у централном делу кампа биће ди-џеј који ће анимирати учеснике, затим ту су спортски терени за фудбал, кошарку, тенис као и справе за вежбање.


Камп ће бити ограђен и имаће обезбеђење као и рецепцију на улазу. Сви учесници ће добити наруквицу на основу које ће се кретати простором кампа. Камп ће имати кућни ред којег је обавезно да се придржавају сви учесници. Цена места у кампу је 500 динара по особи по дану у шта је укључено коришћење комплетне инфраструктуре кампа. Шаторе обезбеђују сами учесници. Цена ауто кампа је такође 500 динара по возилу по дану.


За све додатне информације о кампу као и о манифестацији Дринска регата можете контактирати Туристички инфо центар на број 031/866-903, путем мејла Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. и путем ФБ стране www.facebook.com/DrinaRegatta. За све који желе да имају аранжман за Дринску регату у оквиру кога је и смештај у кампу организација Србија за младе направила комплетан програм који можете погледати на следећем линку.

 regata33333

 

Треба вам превоз?


Ево решења за све оне који немају превоз до Бајине Баште и Дринске регате. Дринска регата и портал ајмо.рс нуде могућност свим посетиоцима манифестације да на брз и јефтин начин обезбеде себи превоз. Сви ви који нудите или тражите превоз до Бајине Баште можете се пријавити на линку регата.ајмо.рс и пронаћи за себе идеалне сапутнике. Нађи свог возача и уштеди новац дељењем вожње.

 

mostttt

 

Мост фест


Дринска регата је централна туристичко-рекреативна манифестација која би требало да представи туристичку понуду овог краја. Регата је најпосећенији догадјај у Западној Србији и централна летња манифестација на води. Очекује се да овај хепенинг на реци Дрини, током три дана, различитим садржајима привуче преко неколико десетина хиљада посетилаца из земље и иностранства.


Последњих година, „раме уз раме“ се одржава и „Мост Фест“ манифестација првобитно настала као ад хоц идеја, са жељом за уживањем и добром забавом. Прва проба концерта 2007. године укљичивала је наступ „Ју Групе“, „Атомског Склоништа“ и „Краљевског апартмана“. Програм који је трајао пар сати, први пут окупио је 9.000 посетилаца.


У међувремену „Мост Фест“ као саставни део програма Регате, прерастао је у вишедневни фестивал који је у протеклих неколико година окупио најбоље бендове са простора бивше Југославије.


Ове године на овом фестивалу учествују Sharks snakes and planes и Бијело Дугме (40 година од оснивања групе – Горан Бреговић и Ален Исламовић), Дејан Петровић Биг Бенд и Ван Гог.


Појединачне улазнице за концерте у оквиру Мост феста продају се само на дан концерта на продајним местима у Бајиној Башти. У петак, 17. јула продаваће се улазнице за наступе Дејан Петровић Биг Бенда и Ван Гога а цена улазнице за прво вече биће 600 динара.


У суботу, 18. јула продаваће се улазнице за наступ Бијелог дугмета а цена ће бити 1.200 динара.
До тада се могу набавити комплети карата за обе вечери по цени од 1.200 динара на свим продајним местима GIGSTIX-a.

 

Извор: Кућа добрих вести/regata.rs


Последњи пут измењено среда, 08 јул 2015 18:51
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија