Кућа Добрих Вести

Login

Претварање правог живота у наиву

Оцените овај чланак
(2 гласова)

kovacica12323БЕОГРАД - Креативни центар за туризам, уметност и културу Општине Ковачица, у сарадњи са Министарством туризма, трговине и телекомуникација и Туристичком организацијом Србије, представио је протекле седмице петоминутни филм „Јединствена земља надомак нас“, који промовише наиву као стожер туризма ове општине.

 

Овај рекламни филм ауторско је дело редитеља Бориса Миљковића који је у пет минута филма успео да представио сву различитост и мултиетичности Ковачице - особеност аутентичне хране, слика наиваца и ношњи Словака, али и Румуна, Срба и других житеља тог аутентичног места на педесетак километара од Београда.

 

Промотивни филм „Јединствена земља надомак нас“ сниман је на 10 локалитета на територији општине Ковачице и заједно са монтажом и обрадом снимљеног материјала, стваран је око осам месеци.

 

Министарство туризма, трговине и телекомуникација Србије делимично је
субвенционирало овај рекламни филм који је ушао у ужи избор за доделу финансијских средстава и нашао се међу 112 других пројеката за које је намењено укупно 145 милиона динара, док је остатак потребних средстава обезбедила општина Ковачица.

kovacicafilmserer 

Потписник пројекта је Креативни центар за туризам, уметност и културу Општине Ковачица који је имао основну намеру да „осеђања“ гледаоце мотивишу да посете Ковачицу.

 

Филм ће бити приказан на локалној телевизији општине. Интересовање је показалаи словачка редакција Радио телевизије Војводина, мада ће се филм „Јединствена земља надомак нас“ наћи и у конкуренцији Међународног фестивала туристичког и еколошког филма “СИЛАФЕСТ” , овога лета, на Сребрном језеру.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 11 јун 2016 09:13
Мирјана Калинић Шакотић

Мирјана Калинић Шакотић је Београђанка, свршени матурант XII београдске гимназије и

дипломац међународног смера Факутета политичких наука. Током средње школе одлучила сам да се бавим писањем, следи упис на студије и дугогодишња пракса у новинарству. На жалост, у радној књижици је забележено само последњих 15 година рада, остало дугујем своm ентузијазму и упорности током дугих година хонорарисања. Своје почетке интересовања за новинарство дугујем данима проведеним на новинарској пракси у Београдској хроници осамдесетих година прошлог века, затим ,,пискарању” за многе, тада, популарне листове за младе, затим раду на телевизији Студио Б, да би се с почетком овог века обрела у Новинској агенцији Тан југ. ,,Кућа добрих вести” је нешто ново и обећавајуће, зато сам одлучила да се прикључим том пројекту.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија