Кућа Добрих Вести

Login

АДРИАНА ВИЛАГОШ: Најуспешнији млади спортиста Србије у 2021. години

Оцените овај чланак
(2 гласова)

adrianaererererereНови бисер краљице спортова је Адриана Вилагош.

 

Скренула је пажњу на себе још пре три године када је поставила светски рекорд у конкуренцији такмичарки до 14 година. Копље од 400 грама тада је бацила 63 метра и 80 центиметара.

 

Ове сезоне у јуниорској конкуренцији је постала првакиња света у Најробију и вицешампионка Европе у Талину. Европски олимпијски комитети доделили су јој друго место у избору за најбољег младог спортисту континента. Адриана је била неприкосновена и на Балканијади у Краљеву.

 

Постала је светска рекордерка за атлетичарке до 18 година. Копље од 500 грама хитнула је магичних 70 метара и 10 центиметара.

 

На јуниорском Шампионату света у Кенији освојила је златну медаљу, и то са олимпијским копљем тешким 600 грама. Резултатом од 61 метар 46 центиметара оборила је државни рекорд међу такмичаркама до 20 година. Потом је на Митингу у Загребу померила границу на 62 метра и 36 центиметара и постала јуниорска европска рекордерка.

 

Адриана је прва међу талентима из Србије која је ушла у конкуренцију за најбољег младог спортисту Европе у избору Европских олимпијских комитета од 2010. године – од када се ова престижна награда и додељује. Ове сезоне она је освојила друго место гласовима свих националних комитета Европе.

 

Не треба заборавити да ова талентована девојка из Малог Иђоша има само 17 година. Адриану тренира и путем остварења снова води мајка Ђерђи Вилагош.

 

ИЗВОР: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 04 јануар 2022 11:47

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија