Кућа Добрих Вести

Login

EП у стрељаштву: Сребрна и бронзана медаља

Оцените овај чланак
(2 гласова)

АrsovickovacevicdfdfdfdfdСребро и бронза за наше миксеве на ЕП у стрељаштву! Још један одличан такмичарски дан за наше стрелце на Европском првенству у ваздушном оружју у Хамару (Норвешка).

 

Након јучерашњег злата Теодоре Вукојевић и сребра Зоране Аруновић, данас су наши миксеви наставили низ медаља. Прво су Андреа Арсовић и Лазар Ковачевић у миксу у ваздушној пушци освојили сребрну медаљу, а онда су и Зорана Аруновић и Дамир Микец освојили треће место у дисциплини микс ваздушни пиштољ.

 

Андреа Арсовић и Лазар Ковачевић су започели веома добро квалификације. Овај део такмичења они су завршили на другом месту, одмах иза тима из Израела. Они су у наредној фази били у другој групи заједно са тимовима Финске 1, Италије 1 и домаћина Норвешке 2. Овај део такмичења наши стрелци завршили су веома доминантно и, без обзира што се пуца 20 серија, у овој фази је већ након 15 серија такмичење завршено, јер су Арсовић и Ковачевић обезбедили недостижно вођство које их је одвело у финале. У самом финалу, састали су се наша екипа и тим Израела.

 

 

Наш микс је нешто слабије кренуо такмичење у финалу када се екипа Израела и одвојила од наше екипе. Арсовић и Ковачевић су након тога знатно поправили учинак и веома се приближили Израелу, али до краја ипак нису успели да надокнаде заостатак са почетка финала. На тај начин остварили су сјајан резултат и освојили су сребрну медаљу.

 

 

 

Наш други микс у саставу Теодора Вукојевић и Милутин Стефановић завршио је свој наступ у овој дисциплини у квалификацијама освајањем 20. места

 

 

Бронза Зоране Аруновић и Дамира Микеца

 

 

Наши олимпијци Зорана Аруновић и Дамир Микец поново су заједно наступили у миксу ваздушним пиштољем након сјајно започете сезоне и освајања златне медаље на првом Светском купу ове године одржаном у Египту. Наши Зорана и Дамир сјајним наступом дошли су до бронзане медаље. Ово је Зорани сада већ 20. медаља са европских првенстава, док је сребрни са Олимпијских игара у Токију, Дамир Микец, овом бронзом употпунио своју колекцију европских медаља и дошао до броја од 12 европских медаља. Готово невероватне бројке!

 

 

Такмичења на Европском првенству ваздушним оружјем у Хамару (Норвешка) наставља се и завршава сутра наступом у конкуренцији екипа и ваздушним пиштољем и ваздушном пушком.

 

 
Извор: Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено субота, 26 март 2022 20:48

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија