Кућа Добрих Вести

Login

АРМИН СИНАНЧЕВИЋ: Сребрни на Европском првенству

Оцените овај чланак
(2 гласова)

arminsinancievicБио је највећи адут српске атлетике на Европском првенству у Минхену, уз Ивану Вулету, представљајући уједно ведету у настајању. Бриљантним наступом, пребацивши раздаљину од 21 метра у четири наврата, Армин Синанчевић остварио је феноменалан резултат освајањем сребрне медаље.

 

Најдаљи његов хитац износио је 21,39 метара чиме је српској атлетици подарио другу медаљу у историји бацања кугле.

 

Одлично финале приредио је див из Бродарева за љубитеље бацања кугле у Србији. Иако се професионално бави овим спортом тек четири године, Синанчевић је у Минхену показао да је заиста велики таленат.

 

Имао је у Филипу Михаљевићу, такмичару из Хрватске, највећу конкуренцију, али је целокупним наступом остварио феноменалан утисак.

 

У свом дебитантском наступу на континеталном шампионату, 26-годишњи бацач кугле постао је вицешампион Старог континента, чиме је српској атлетици подарио друго одличје у поменутој дисциплини, после Асмира Колашинца, који је у Минхену заузео осмо место хицем 20,15.

 

Као и Синанчевић, и Михаљевић је у четири наврата пребацивао 21 метар, а најбољи хитац имао је у последњој, шестој серији, када је куглу бацио 21,88, иако је већ имао обезбеђено злато.

 

Див из Бродарева био је расположен и у форми од уводне серије у којој је куглу бацио 21.07. Хрват Михаљевић и, на крају бронзани Томаш Станек из Чешке, од старта су показивали да ће бити највећи такмаци Синанчевића.

 

Армин је у трећој серији био одличан са хицем 21,24, али је у истом покушају Михаљевић показао да ће бити највећи кандидат за злато (21,27).

 

Четврта серија, испоставиће се кључном, с обзиром на то да је Синанчевић био лош, док је Чех преступио. Пошто је бацао последњи, Михаљевић је растерећен бацио фантастичних 21,53.

 

За бацача кугле из Србије, сва надања и историјски тренутак, стали су у пету серију. Свестан момента, Синанчевић је технички извео тако добро хитац, да је кугла стала на 21,39 метара.

 

Аутоматски је избио на друго место, а када је у последњој серији тандем из Италије бацио испод 21 метра постало је јасно да ће Србија у Синанчевићу добити првог освајача медаље на Европском првенству у Минхену.

 

Станек није имао снаге да угрози хитац српског атлетичара, који ни у последњој серији није био лош, напротив, али је са 21,32 само подебљао своје достигнуће вредно сребрне медаље.

 

У бацању диска, Драгана Томачевић остала је далеко од финала, док се Бошко Кијановић пласирао у финале трке на 400 метара, с обзиорм на то да је полуфиналну трку завршио као трећи са временом 45,75.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 16 август 2022 11:29

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија