Кућа Добрих Вести

Login

Београд у знаку спорта особа са инвалидитетом

Оцените овај чланак
(1 Глас)

BEOGRAD25.9БЕОГРАД - Јучерашњи дан је започео турниром у голбалу (игра за особе оштећеног вида) у коме је наступило укупно седам екипа из региона.

 

У драматичној финалној утакмици између репрезентације Србије и Голбал клуба из Никшића (Црна Гора), победу су у завршетку однели гости и на тај начин заслужено понели епитет најбоље екипе на турниру. У борби за треће место победу је однела екипа из Солуна (Грчка) победивши екипу Сарајева (БИХ).  Пето место освојила је екипа из Подгорице, шеста је била млада репрезентација Србије, док је седмо место припало екипи из Пожаревца, саопштио је ССОСИБ.

 

Истовремено са турниром у голбалу стартовао је и Европски куп у парабициклизму уз учешће око 50 такмичара из 11 земаља. На данашњем програму вожена је друмска вожња. у тандем бициклизму (особе оштећеног вида). У мушкој конкуренцији, победу је однео тандем из Србије ( Петровић – Шмецеловић ) испред тандема из Русије и Италије, док су у женској категорији победу однеле Рускиње.

 

Остали победници по категоријама били су: Јован Дивинић (Србија), Михаел Питаколо (Италија), Антонела Рутиљано (Италија), Главоњић Милош (Србија) , Данијела Јовановић (Србија), Ивета Колинска (Чешка), Грегор Хабе (Словенија), Мирјана Ружњак ( Хрватска).

 

У спортском центру Милан Гале Мушкатировић, надметали су се најуспешнији пливачи из региона  ( Грчка, БИХ, Република Српска, Србија и Црна Гора), док је Спортски центар „Мастер„ био поприште најуспешнијих стонотенисера из Србије и региона.

 

На турниру у седећој одбојци тријумфовала је домаћа екипа Клуб седеће одбојке "Смеч" из Београда, друго место припало је клубу "АС", док је у брби за треће место домаћи клуб „Лаки стар„ победио госте из Словеније.

 

У наставку је уследила борба шахиста, где је епитет најуспешнијег на турниру припао Вулин Милораду из Београда. Друго место освојио је Цимеша Раде, док је треће место припало младом Стефану Јањићу, такође, из Београда.

 

Иначе, организатор ове, по много чему јединствене, манифестације је Спортски савез особа са инвалидитетом Београда, а одржавање исте омогућено је уз попдршку и разумевање Града и Секретаријата за спорт и омладину.

 

Извор: Кућа Добрих Вести

 


Марина Трмчић

Марина Трмчић је рођена 1976. године у Чачку. Радећи као извештач развила је љубав према писаној речи, као и према спорту. Њено новинарско перо забележило је приче о незнаним спортским јунацима, биатлонцима, планинарима, дрифтерима, али и о деци која својим ентузијазмом, талентом и трудом доказују да је могуће снове преточити у стварност. Препознајући позитивну енергију у текстовима ,,Куће добрих вести" пожелела је да постане део тима извештача тог сајта, са којима је поглед у радосну будућност Србије реалнији.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија