Кућа Добрих Вести

Login

Васкршња акција фондације „Осмех на дар“

Оцените овај чланак
(1 Глас)

osmehnadaraНакон успешно завршене 13. Новогодишње акције, пред Фондацијом „Осмех на дар“ су нови циљеви у сада већ традиционалној Васкршњој акцији.

 

Девета Васкршња акција биће реализована под слоганом „Осмехом за слатке снове и здраво одрастање“. Главни циљеви акције су опремање Установе за предшколско васпитање и образовање „Лане“ у Звечану реквизитима за физичке активности деце и опремање породилишта у Нишу, Ужицу и Ваљеву штеп декама за бебе. За реализацију циљева Осмехове Васкршње акције неопходно је најмање 300 000, оо динара.

 

Установа за предшколско васпитање и образовање „Лане“ у Звечану свакодневно води бригу о 350 малишана на боравку. Тренутно, од реквизита за физичке активности поседују једино лопте и хулахопе. С обзиром на тренутно стање, помоћ у опремању реквизитима за физичке активности деце (струњаче, спортске мердевине, баланс греде, подесиви ПВЦ полигон, беби игралиште...), као и савременим аудио - визуелним средствима за рад (лаптоп рачунар, блутут звучници...) је изузетно добродошла.

 

Квалитетне штеп деке греју новорођене бебе и омогућавају им миран сан. Побољшање услова у породилиштима у Нишу, Ужицу и Ваљеву има изузетан значај јер се у овим здравственим установама годишње роди више од 6000 беба. Ове институције су нам изразиле потребу и за постељинама, пеленама и бенкицама, али ће набавка истих зависити од успешности наше акције.

 

                                fondacijnadar

 

Фондација „Осмех на дар“ је прва студентска хуманитарна фондација, активна од 2006. године, а званично основана 2009. године. Основни циљеви Фондације су, помоћ социјално и здравствено угроженој деци и деци са посебним потребама у Србији, ширење свести о социјалним и здравственим условима, као и унапређење и промоција културе и образовања, у сиромашним и неразвијеним областима широм Републике Србије (са посебним освртом на Косово и Метохију).

 

Позивамо све људе добре воље да нам се придруже у још једној хуманој мисији како бисмо нашој деци заједно обезбедили лепше и здравије детињство.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 19 април 2019 14:48

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија