Кућа Добрих Вести

Login

Отворена радња у коју купци доносе своју гардеробу

Оцените овај чланак
(4 гласова)

emptyshopЈединствена радња у коју купци доносе своју гардеробу The Empty Shop, отворена је протекле седмице у Новом Саду.

 

Шопинг центар Променада, у сарадњи са Црвеним Крстом Војводине, организовао је хуманитарну акцију прикупљања одеће и обуће за децу и одрасле.

 

Да ли сте недавно отворили свој плакар и схватили да одређену гардеробу дуго нисте носили? Колико често вам се дешава да пронађете панталоне, хаљину, мајицу или јакну на коју сте заборавили још пре годину дана?

 

Сви знамо да већина људи не носи сваки комад одеће који поседује. Али да ли сте знали да, по резултатима недавног истраживања које укључује више од 18.000 домаћинстава у 20 земаља, већина људи у последњих годину дана није обукла преко 50% своје гардеробе.

 

Како би мотивисали грађане Новог Сада да гардеробу коју не носе донирају у хуманитарне сврхе шопинг центар Променада је, у сарадњи са Црвеним Крстом Војводине, започео велику акцију прикупљања гардеробе која се одвија у простору самог шопинг центра, у објекту под именом The Empty Shop.

 

“Шетњом кроз шопинг центар и разгледањем најновијих колекција познатих брендова често заборавимо на сву ону одећу коју већ имамо и она најчешће остане потпуно неискоришћена, и на крају бачена. Захваљујући The Empty Shop, сви наши посетиоци ће имати лак и једноставан начин да сву ту гардеробу донирају у хуманитарне сврхе, једноставном посетом овој јединственој радњи, као што би посетили и било коју другу у центру. Користим ову прилику да, не само у име шопинг центра Променада Нови Сад, већ и у своје лично име, позовем све суграђане да отворе своје гардеробере, плакаре и придруже нам се у напорима да прикупимо гардеробу која ће уз партнерство са Црвеним Крстом Војводине, бити подељена на нивоу Војводине грађанима којима је најпотребнија”, изјавила је Дарја Кустудија, маркетинг менаџер шопинг центра Променада Нови Сад.

 

Грађани ће моћи сваког дана, у периоду од 12 до 20 часова, да донесу чисту, исправну и испеглану гардеробу која им више није потребна у простор The Empty Shop, који се налази у приземљу Променаде.

 

“У свих 45 организација Црвеног Крста у градовима и општинама, постоје редовне акције прикупљања и поделе половне одеће и обуће, а шопинг центар Променада се придружује неговању културе давања људима у стању потребе, а чије достојанство не нарушавамо. Гардероба треба бити чиста, уредна, као када бисмо је куповали. Гардероба би била подељена по потреби организација Црвеног крста у градовима и општинама”, изјавио је Бошко Митрашиновић, секретар Црвеног Крста Војводине.

 

The Empty Shop ће бити отворен до 5. октобра.

 

Сва прикупљена гардероба ће бити сортирана и предата Црвеном Крсту Војводине како би била предата на коришћење социјално угроженим лицима у Новом Саду и широм Војводине.

 

Извор: nsuzivo.rs

 


Последњи пут измењено понедељак, 09 септембар 2019 13:04

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија