Кућа Добрих Вести

Login

Паб који запошљава бескућнике

Оцените овај чланак
(2 гласова)

grinviccccccДа ли сте чули за лондонски паб „The Green Vic“ који је тиме што запошљава бескућнике и у чијој карти пића можете да нађете пиво направљено од остатака хлеба засигурно заслужио титулу најетичкијег паба на свету?

 

За само три месеца од отварања, власник паба Ранди Рамперсад обезбедио је довољно финансијских средстава за куповину половног намештаја, сапуна који су направиле слепе особе, тоалетних ролни направљених од рециклираног папира и пиц́а која испоручују друштвена предузећа која донирају у добротворне сврхе.

 

Покренуо је пројекат надајући се да ће просечни паб моћи да дарује у добротворне сврхе, а да не мора да мења своју свакодневну рутину.

 

У пабу су запослени бескућници и особе са инвалидитетом. Сва храна је на биљној основи и избегава слање било чега на депонију рециклирањем и компостирањем.

 

„Новац од сваког пиц́а које купите иде у другачије добротворне организације. Сапун у тоалетима, тоалетни папир, униформа особља, сви на неки начин помажу или бескуц́ницима или врац́ају новац у добротворне сврхе“, каже власник паба.

 

Карта пића има везе са више од 40 различитих добротворних организација.

 

На пример, Brewgooder craft lager који можете купити за 4,90 фунти (6,14 долара) производи непрофитна организација која свој новац донира за пројекте пречишћавања воде у Африци. The Toast Ale, који кошта 5,5 фунти, прави се од свежих остатака хлеба.

 

Извор: BIZLife


Последњи пут измењено петак, 13 септембар 2019 14:36

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија