Кућа Добрих Вести

Login

Победници конкурса ''Херој улице'': припремају оброке за социјално угрожене породице

Оцените овај чланак
(3 гласова)

img 7030Мирјана Мутуц, Новосађанка која сваке недеље, заједно са својим ћеркама Маријаном и Мином, спрема оброке за седам социјално угрожених породица, победница је конкурса „Херој улице“, који су организовали лист „Дневник“, „Новосадска телевизија“ и „Колор Прес Група“, а који је био отворен од 1. октобра до 15. децембра.

 

Она је недавно покренула и групу на социјалној мрежи Фејсбук ,,Оброк за породицу“ са циљем да повеже особе које би кувале онима којима су оброци потребни. Новосађани су, путем Конкурса, имали прилику да пријаве људе из свог окружења који чине добра дела за срећу других, баве се нечим занимљивим, брину о старијима, животињама, који помажу својим суграђанима и чине оне ситне, али важне ствари које улепшавају живот.

 

“Видели смо само део хероја новосадских улица који су много тога урадили за заједницу и милина је са њима се дружити. Ово је лепа прича из Новог Сада, а у мору негативних информација и црних хроника, и треба да истакнемо истинске хероје, и да се подсетимо на то да овде живе добри људи. Од нас зависи како ће нам бити, а ови су људи били ангажовани на бројним пољима живота и помажући другима учинили га лепшим. Они су успешни јер их деца и комшије поштују, и ту је реч о нематеријалним и непролазним вредностима. Честитам и организаторима на иницијативи за овакву акцију, јер треба у центру пажње јавности да буду они које препознају по добру, и ја сам поносан што живим у граду у којем живе тако добри људи”, нагласио је градоначелник Милош Вучевић на свечаности одржаној у Градској кући.

 

Још дванаесторо Новосађана било је номиновано за ''Хероје улице'', а међу њима су представници удружења за заштиту животиња ''Спанс'', удружења ''Чепом до осмеха'', ''Буте добри'', организације ''Угрип'' која је оранизовала велико чишћење Петроварадинске тврђаве, потом Александар Савановић за пројекат ''Учим-знам-вредим'', музичар, хуманиста и наставник Миодраг Миша Близанац и Горан Бајшански из удружења грађана ''Нови Сад''.

 

''Херој улице'' је и Миодраг Ђукић са Лимана којег поштују сва деца из комшилука, јер их учи лепим манирима, организује са њима разне акције чишћења, сакупљања чепова од пластичних флаша како би помогли болесној деци и друго. Захвалница је уручена и Љубици Илишевић, како кажу, звезди водиљи Клуба жена у Футогу, као и Драгану Шарићу из Улице 1300 каплара који је реализовао бројне акције намењене деци. Плакете су такође примили Љубица Амиџић, сликарка која је организовала бројне ликовне колоније у вртићима и школама и Ивица Августин-Цива из Спортског друштва ''Риболовац'' који годинама брине о Рибарцу, покреће акције чишћења, разна дружења и догађаје.

 

Извор: Novisad.rs

 


Последњи пут измењено четвртак, 26 децембар 2019 12:27

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија