A+ A A-

ПОЗИВ НА ХУМАНОСТ: Достојанствен живот особа са инвалидитетом, потребан комби са ручним командама

Оцените овај чланак
(3 гласова)

prvafolcvagenУдружењу особа са инвалидитетом "Феникс" покушава свим снагама да својим члановима омогући колико је могуће квалитетан и достојан живот.

 

С тим у вези, уназад десет године Удружење и председник не може да нађе донатора или спонзора који би купио-донирао нашем Удружењу особа са инвалидитетом "Феникс" аутоматик аутомобил или мини комби са ручним командама и хидрауличном дизалицом,платформом.

 

Знамо да је данас тешко прикупити преко два милиона евра за лечење деце оболеле од спиналне мишићне атрофије, дистрофије. Што значи да и ми особе са инвалидитетом старости преко 35 година, никада нећемо дочекати лек и лечити наше болести, јер нећемо имати новца за лечење. Чуди нас да у нашој земљи Србији у којој живи не мали број милијардера”, наводи се у саопштењу ове организације.

 

Не постоји хумана особа која би нам донирала нов аутоматик аутомобил или мини комби са ручним командама и хидрауличном дизалицом,платформом Нама особама са инвалидитетом аутомобил служи као помагало као замена за ноге. За нас цифра од 40.000 евра за куповину аутоматик комбија или караван аутомобила на електро или хибридни погон мисаона именица”, истиче се.

 

Како се наводи „Тај износ неки наши политичари приме као месечну плату”

 

Свесни смо да криза у Србији погађа само нас сиротињу. Али када прочитамо у новинама, видимо и чујемо у неким тв емисијама да старлете, политичке и тајкунске љубавнице, спортисти, певаљке добијаји прескупу гардеробу сатове и женске торбе од преко 100.000 евра прескупе аутомобиле, атрактивне куће станове, чак и целе зграде и хотеле. Запитамо се како то да смо ми особе са инвалидитетом, инвалидски пензионери толико сиромашни да не можемо себи приуштити ни основно лечење ни живот достојан човека”, наводи се.

 

У већини нормалних држава нов аутомобил није луксуз већ средство за нормалан живот. Иако смо разочарани, још увек гајимо наду да ће се можда јавити неко и поклонити нам нови комби или караван аутомобил. Може и на електро погон јер смо ми особе са инвалидитетом одавно схватили да је очување ваздуха и екологије веома битно за очување здравља и здрав живот”.

 

У овом удружењу се, ипак, надају да постоје хумани људи, искрени верници који желе да помогну и да пре свега буду људи.

                                                             drugafolcvagen

 

Контакт подаци Удружења су:

Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

064/162-55-80

ПИБ:106642635

Матични број:28014996

Број динарског Про кредит банка 220-115366-90

Председник Удружења

Проф. Бранко Јокић, контакт телефон: 064/162-55-80

Адреса: ул. Делови брј 23/7 Ресник 11231 Београд

 

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 19 јул 2021 20:04

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани