Кућа Добрих Вести

Login

КРИТИЧНА МАСА: БАЈС+ВОЗ, ШИЈЕШ КОЛА СКРОЗ

Оцените овај чланак
(2 гласова)

BAJSIVOZЈедно од решења несносних гужви у Београду за грађане и грађанке који живе и раде у два различита дела града, било би комбиновање две најздравије опције превоза: бицикле и воза.

 

У свакодневној мобилности у Европи грађани комбинују видове транспорта. Ако се одлуце на међуградска путовања или из предграђа до центра, често комбинују бицикл и воз. Бициклом се возе од куће до локалне железничке станице где паркирају бицикл, настављају возом и на завршној станици узимају други бицикл.

 

Ова комбинација показала се као бржа, јефтинија и здравија од вожње аутомобила.

 

У Холандији висе од 43% путника од куце до локалне станице дође бициклом, а више од 14% своје путовање заврши бициклом (треба узети у обзир да су у холандским градовима зелезницке станице у центру града, па вецина заврси путовање пешке, а где је главна железничка станица у Београду?)

 

Да би грађани и грађанке Београда имали ову могућност, требало би направити безбедна паркиралишта за бицикле на станицама, посебно у Батајници, Лазаревцу, Младеновцу итд. али и бике схаринг систем у центру који би покрио све железничке станице.

 

Због тога је заказан скуп за 25. септембар у 16:30 часова на Тргу Николе Пашића. У планираној рути проћи ће се поред неколико железничких станица у Београду, и завршити у Земуну.

 

Рута вожње бицикала је ОВДЕ.

 

Извор: Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено среда, 22 септембар 2021 12:04

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија