Кућа Добрих Вести

Login

ПРОЈЕКАТ ПРИСТОЈАН ЖИВОТ: Изградња 19 социјалних станова у Врњачкој Бањи

Оцените овај чланак
(2 гласова)

ciglallalalaОпштина Врњачка Бања недавно је расписала позив за изградњу 19 станова са социјално угрожена лица, куповину сеоских домаћинстава, опремање и санацију станова у општини Врњачка Бања.

 

На тај начин почела је реализација пројекта “Пристојан живот”, којим ће бити решено стамбено питање за 46 породица са територије ове општине.

 

У оквиру пројекта биће изграђено 19 станова, реконстрисано 25 постојећих стамбених објеката и откупљена 2 сеоска домаћинства, а корисницима ће осим решавања стамбеног питања, бити пружена помоћ и подршка за започињање сопственог посла и самосталног живота.

 

Укупна вредност пројекта “Пристојан живот” износи 850.000 евра, обезбеђених из средстава ЕУ. Локална самоуправа је од 2012. до 2021. године реализовала са комесаријатом за избеглице низ сличних пројеката.

 

У том периоду откупљено је 50 сеоских домаћинстава са окућницом на териоторији општине Врњачка Бања, а помоћ је била намењена расељиним лицима са Косова и Метохије.

 

Уколико све буде текло по предвиђеној грађевинској динамици, укупно 20 породица расељених и избеглих са подручја Хрватске и Босне и Херцеговине које живе на територији Врњачке Бање уселиће се у марту наредне године у новоизграђене станове у овдашњем насељу Дубоки поток.

 

Нова стамбена зграда намењена социјалном становању гради се у склопу пројекта Регионалног стамбеног збрињавања који спроводе УНХЦР, ОЕБС, Комесаријат за избегла и расељена лица и врњачка локална самоуправа.

 

Укупна вредност ове инвестиције је око 600.000 евра, корисна површина зграде је 1.000 квадратних метара, а станови ће бити од 30-35 квадрата у зависности од броја чланова домаћинстава.

 

Извор: Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено субота, 04 децембар 2021 21:11
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија