Кућа Добрих Вести

Login

Алиса Марић уручила признања одбојкашицама

Оцените овај чланак
(0 гласова)


odbojkasicesaalisomaricБЕОГРАД - Одбојкашки савез Србије на пригодној свечаности у хотелу  “Метропол” уручио је годишња признања.


Алиса Мартић, министар омладине и спорта Србије, уручила је посебна признања “Наша будућност“ одбојкашицама Слађани Мирковић и Мини Поповић, чланицама јуниорске репрезентације која је на првенству Европе освојила сребрну медаљу.
 -Одбојка у Србији је светао пример како се уз ентузијазам, визију и континуиран рад ствара снажна спортска организација – рекла је том приликом Алиса Марић и нагласила да ће 2013. сигурно донети успехе српској одбојци, једном од најпопуларнијих спортова, управо због тога што овај спорт „не спава на ловорикама“.
У поздравној речи,  председник Одбојкашког савеза Србије Александар Боричић, оценио је да је најбитније то што је и у 2012. настављен низ успеха и да су освојене нове медаље, као и да је главни циљ у 2013. одбрана две европске титуле.
 - Догодине, одбојкашку организацију очекују нови изазови. Имаћемо два Шампионата Европе на којима наше репрезентације бране високо место у одбојкашком спорту, јер се српска одбојка налази међу шест најачих у свету, уз Русију, Бразил, Јапан, Италију и Пољску - истакао је Боричић и захвалио се Министарству омладине и спорта и осталим партнерима на досадашњој подршци.
Александар Бићанин, Горан Ћато, Мирослав Ристић, Зорица Бјелић, Иван Пековић, Милета Аџић, Зоран Аврамовић и Ненад Голијанин добили су признања ОСЈ за допринос развоју српске одбојке.
Свечаности су присуствовали и државни секретар за спорт Предраг Перуничић, помоћник министра за спорт Драган Атанасов, генерални секретар Спортског савеза Србије др Дане Корица, генерални секретар Олимпијског комитета Србије Ђорђе Вишацки као и друге угледне званице, представници спонзора и пријатељи одбојкашког спорта.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 27 децембар 2012 17:16
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија