Кућа Добрих Вести

Login

Максимовићева за бронзу у Бундес лиги

Оцените овај чланак
(0 гласова)


kevelarmaksimovcstojilevosebicdrugilevoposlednjiredРОТЕНБУРГ - Клуб Кевелар,  за који гађа олимпијска вицешампионка пушком Ивана Максимовић, пласирао на финални турнир Бундес лиге у Ротенбургу освајањем првог места  у групи „Север“. Прошао је четвртфинале победивши  Петерсаурах са 3:2. У овом мечу Максимовићева није гађала. За Кевелар је ове сезоне гађао и српски репрезентативац Миленко Себић.


У полуфиналу, Кевелар је  са 4:0 изгубио од Минхена (у круговаима је било 1.968:1.954). Максимовићева је гађала против светске шампионке и рекордерке Немице Соње Фалшифтер и изгубила поен 399:395.
У борби за треће место Кевелар ће се у недељу 3. фебруара састати са првом екипом Нордстемена.
У гађању пиштољем, на финални турнир се пробила екипа Келхајма за који гађају бронзани из Лондона Андрија Златић, Јасна Шекарић и Дамир Микец.  У четвртфиналу, Келхајм је поражен од Броистеда са 3:2 у поенима иако је имао више кругова 1.867:1.875. Златић је добио поен 382:370 против Шеубера, али клуб није прошао даље. Келхајм се пласирао на финални турнир (иду по четири екипе пушком и пиштољем са „Севера“ и „Југа“) као трећепласирани тим „Југа“.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 02 фебруар 2013 23:50
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија