Кућа Добрих Вести

Login

Шампиони добили јасенове у Кошутњаку

Оцените овај чланак
(1 Глас)


 

jasen2БЕОГРАД- Алиса Марић министар омладине и спорта присуствовала је свечаном чину садње јасена у част успеха српских спортиста, у Парку шампиона Завода за спорт и медицину спорта у Кошутњаку.

Саднице су посадили олимпијска шампионка Милица Мандић и шампион Европе у атлетици Асмир Колашинац, док је селектор репрезентације Србије у стрељаштву Горан Максимовић засадио јасен уместо ћерке Иване Максимовић и Андрије Златића.

-Као што дрво, које је симбол здравља, оплемењује простор, тако и спорт оплемењује људе. Ове саднице подсећаће нас на ваше велике успехе које сте остварили и на које смо поносни - рекла је Алиса Марић, истакавши да ова акција на прави начин показује како се цене рад и труд спортиста али и да се њихови успеси никада неће заборавити. –Желим, такође, да овај парк буде што гушћи.

Парк шампиона Завода за спорт и медицину спорта засађен је у част великих успеха српских спортиста, као симбол вечног трајања њихових медаља. Директор Јасминко Поздерац честитао је спортистима на успесима које су до сада остваривали и пожелео им успех и у будућности, а пре свега добро здравље.

После садње јасена, олимпијска шампионка у теквондоу Милица Мандић нагласила је да је данашњи догађај потврда да се труд спортиста неће заборавити, док је Асмир Колашинац рекао да је за њега ово изузетно важан тренутак, јер дрво јасена представља симбол вечног трајања.

У Парку шампиона саднице су до сада добили ватерполо репрезентација Србије и женска и мушка одбојкашка селекција.

Извор: Кућа добрих вести

 

 

 


Последњи пут измењено петак, 17 мај 2013 22:30
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија