Кућа Добрих Вести

Login

Зекавица 19. на "Бохемиа туру"

Оцените овај чланак
(1 Глас)

jovanzekavicaПРАГ - Јован Зекавица, репрезентативац чачанског Борца завршио је трку категорије 2.2 “Бохемиа тур” у Чешкој на 19. месту.
Победио је Аустријанац Бенетседер испред Словенца Дејана Бајта и Чеха Полницког. Стаза је била 161 км од Чешких Буђовица до Прага а од 108 бициклиста на старту, 76 је стигло до циља.


- Наши репрезентативци, Иван Стевић из Тушнада, Милош Борисављевић и ЦЦН Металца, Марко Далиновић и Јован Зекавица из чачанског Борца су се и поред хладног времена, “успавали” на старту у пропустили  рани бег – каже селектор Радиша Чубрић.-  Отишла је после 20 км група од петнаестак бициклиста без иједног нашег такмичара а нису оправдање нити неколико дефката које смо имали а нити лакши пад Борисављеића, па сам, када је група направила скоро шест минута разлике, наредио да, за тренинг, Стевић, Борисављевић и Даниловић почну да “вуку” да их уловимо, а да Зекавицу чувамо за спринт, да уђе међу 20. Тако је и било, уловили смо поотпадале  из водеће групе, а Зекавица је на крају у био 19. Није резултат који смо прижељкивали али је трка била добар и јак тренинг пред Шампионат света у Тоскани од 22. до 30. септембра.
Репрезентација Србије  ће остати и у недељу на мини турнеји у Чешкој и стартоваће на кружној трци око  Страхова у Прагу?
- То ће нам бити још једна контрола за СП где ће у елити стартовати Иван Стевић, а у трци за возаче до 23 године Борисављевић, Зекавица и Даниловић- објаснио је Чубрић.- Код јуниорки возиће Јелена Ерић из ЦЦН Металца. После Прага преселићемо се у Словенију где ћемо радити два дана а затим, у среду 25. септембра  одлазимо у Фиренцу где ћемо чекати старт трка на Шампионату света.
Јуниорке и бициклисти до 23 године стартоваће у петак 27. септембра, док ће  Иван Стевић, који је последњих десетак дана побољевао, у елити возити на изузетно тешкој стази у недељу 29. септембра.

Извор: Кућа добрих вести


Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија