A+ A A-

Живковић 39. на СП за ветеране у цикло кросу

Оцените овај чланак
(1 Глас)

1zoranzivkovicГОСАУ - Зоран Живковић (46 година) оснивач крагујевачке Цикломаније, некадашњи државни шампион у цикло кросу, учесник трка „Кроз Србију“ и „Кроз Југославију“, победник „Велике награде Београда“ и успешан и у планинском бициклизму, освојио је 39. место у конкуренцији преко 50 бициклиста  на Шампионату света у цикло кросу за ветеране (од 45 до 49 година) у швајцарском месту Госау у близини Цириха.


- Мислим да сам први бициклиста из Србије који је учествовао на цикло крос Првенству света у овој категорији. Тиме сам испунио неки свој сан, али сам морао све сам да платим. Стаза је била изузетно тешка, пуна блата и у финишу ми се поломио мењач. У циљ сам ушао трчећи. Нисам имао резервни бицикл и овој пех ми је покварио пласман. У тренутку квара био сам међу 30 и да сам наставио са исправним бициклом, остао бих у тој позицији. Конкуренција је била изузетна учествовали су бициклисти са свих континената, победио је у мојој категорији бициклиста из САД и у сваком погледу био је ово изузетан доживљај.
Живковићу је учешће био генерална проба пред Шампионат Србије у цикло кросу 26. јануара у Београду код стадиона Партизана.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 05 јануар 2014 15:01
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани