Кућа Добрих Вести

Login

Ускоро замена возачких дозвола електронским путем

Оцените овај чланак
(4 гласова)

dozvolaaaaaaБЕОГРАД - Грађани ће ускоро моћи да папирне возачке дозволе замене за нове путем сервиса електронске управе.

Шеф Одсека за интернет и вођа тима за развој електронске управе МУП-а Душко Сивчевић. Сивчевић је на округлом столу у ПКС "Сервиси е-управе и обезбеђивање приватности грађана" рекао да МУП са осталим органима државне управе ради на сервису који ће бити доступан највероватније после 1. марта када Министарство финансија и Управа за трезор реализују сервис електронске наплате пореза.

Према његовим речима услов да неко аплицира из куће за ту услугу је да има личну карту са чипом, јер је тако могуће преузети основне биометријске податке који су саставни део возачке дозволе баш из тог примарног документа.

Сивчевић је додао и да ће се током ове године радити и на систему који се односе на обуку кандидата за возаче,а у питању је електронско полагање возачких испита.

Тако неће бити финансијских трошкова за штампање тестова, већ ће постојати електронска комбинација која ће бити додељена од централног система.

Такође, сервис ће, између осталог да обухвати регистар са подацима о лиценцама инструктора, те они неће морати да их достављају лично ауто-школама.

                                                                                                         Извор: Кућа добрих вести/ПКС


Последњи пут измењено понедељак, 10 фебруар 2014 22:38
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија