Кућа Добрих Вести

Login

Јована Црногорац 14. на Кипру

Оцените овај чланак
(1 Глас)

1JOVANAKIPAR2014ЛЕФКАРА - Јована Црногорац, репрезентативка БК Нови Сад, освојила је у мајици клуба Салкано Алања 14. место у прологу етапне трке у планинском бициклизму „Сунчани куп“  у Лефкари на Кипру  са око минут и по заостатка иза победнице Немице Морат. Друго и треће место на стази од 5,6 км  са висинском разликом од 240 метара припало је Швајцаркињи Неф и Данкињи Лангвад. Стартовало је близу 50 такмичарки.


- Веома сам задовољан почетком, ово је трка са атомском конкуренцијом: пет такмичарки је из првих десет са светске ранг листе, а из првих 30 је укупно 17 учесница – каже Немања Вајс тренер БК Нови Сад и српски селектор за планински бициклизам.- Циљ нам је, после добрих припрема у Алањи које је Јована Црногорац имала као члан Салкано тима, да одбрани 50 УЦИ бодова освојених прошле године за 13. место у генералном пласману.  Сваки пласман у првих 15 биће сјајан, а и првих 20 доноси масу поена.
Друга етапа, у петак 28. фебруара, је и најтежа, маратон на стази од 49 км са 2.300 метара висинске у пењању и Вајс сматра да ће за укупни пласман ово бити кључна деоница:
- Најопаснији део је спуст од дест километра са највише коте етапе. Има много камења и дефекти ће бити највећи проблем. Два месеца није пала добра киша у овом делу Кипра  и све је суво и тврдо. Мора да тактички вози, да сачува гуме, макар изгубила и неки минут. И трећа етапа у суботу је дугачка, 39 км, једним делом иде стазом прошлогодишњег маратона, али су додата брда. И овде имамо око 2.000 метара висинске разлике. Последња етапа у недељу је класични олимпијски крос кантри. Жене ће возити четири круга.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 27 фебруар 2014 16:10
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија