A+ A A-

Почео међународни камп у Врбасу

Оцените овај чланак
(2 гласова)

 

 

1KAMRUKOVoDsTVOIPOLAZNICIВРБАС - Камп Међународне куглашке федерације (ФИК НБЦ) почео је у Врбасу и трајаће до суботе 9. августа. У кампу ће радити 23 полазника пионирског и кадетског узраста из Словеније (шесторо), Чешке (шесторо), БиХ (троје), Словачке (два) и Србије (шесторо).

Руководилац кампа је Милош Поњавић, професор, селектор српске сениорске репрезентације двоструког шампиона света, а асистент ће му бити Војко Павловић селектор јуниорске селекције Србије светских шампиона и рекордера. У стручном тиму биће и двоје тренера из Чешке и један из Словеније.

- Куглашки севез Србије од 2000. организује домаће кампове уз огромну подршку Министарства омладине и спорта и у њима су стасали бројни шампиони и освајачи медаља у свим категоријама - рекао је у поздравној речи на отварању кампа Урош Драгојловић председник Куглашког савеза Србије.- Другу годину за редом смо и организатори међународног кампа који је ФИК НБЦ покренула пре четири године по узору на наше кампове и драго нам је што можемо да у Врбасу, који има можда и најбоље услове за организацију у Европи, угостимо овако велики број талената. Кампом ће руководити двојица тренера који су, водећи српске репрезентације, досегли светске висине, а помагаће им и врсни инострани сручњци тако да сам уверен да ће полазници имати шта да науче.

1KAMpJANCALEKDRAGOJLOVICPONJAVICPAVLOVICПотпредседник ФИК НБЦ задужен за рад са младима Јири Јанчалек (Чешка) захвалио се КСС на гостопримству и пожелео успех у раду полазницима и тренерима. Шеф маркетинга ФИК НБЦ, агилни словеначки куглашки радник Франц Горник, обезбедио је и пригодне сувенире полазницима, који ће на крају добити и посебене дипломе ФИК НБЦ.

- Трудићемо се да вас, пре свега, усмеримо да будете добри спортисти, јер само тако можете да постанете и врхунски куглаши – рекао је полазницима Милош Поњавић – Програм је тако конципиран да ће бити и напорног трчања, гимнастике и вежби истезања и, наравно, много тренинга на куглани. Врбас пружа изванредне услове и за фудбал, кошарку као и пливање, али биће времена и за дружење. У кампу ћете много научити о спорту за који сте се определили, али стећи и нова пријатељства која остају заувек.

Планирано је да се полазници кампа на крају и такмиче у дисциплинама са програма СП и Куглашки савез Србије је обезбедио и медаље за најуспешније.

1KAMPSRBIJAФИК НБЦ није ове године имао могућности да организује камп. На предлог Франца Горника, шефа маркетинг тима ФИК НБЦ, спортски директор ФИК НБЦ Кнут Вагнер је прихватио да Врбас поново буде домаћин. Прошле године сви полазнци су отишли одушевљени из Врбаса. Трошкове сносе националне федерације полазника кампа, који имају одличне услове смештаја и на располагању куглану са четири стазе, тартан атлетску стазу, фудбалски терен, дворану за кошарку, одбојку и мали фубал и неколико базена све у склопу ЦФК „Драго Јововић“ чији су запослени сјајни домаћини куглашком подмлатку.

Извор:Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 04 август 2014 16:01
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани