A+ A A-

Завршен међународни камп у Врбасу

Оцените овај чланак
(1 Глас)

1vrbaskampkrajsvipolazniciizavrkostojigoredesnoposlednjiredВРБАС - Камп Међународне куглашке федерације (ФИК НБЦ) који је организовао Куглашки савез Србије у Врбасу завршен је поделом медаља најуспешнијим полазницима и диплома свим учесницима.


- Захваљујем се Куглашком савезу Србије, председнику Урошу Драгојловићу и угледним тренерима Милошу Поњаићу, професору  и Војку Павловићу на сјајно осмишљеном програму у заиста изванредним условима – рекао је Јири Јанчалек потпредседник ФИК НБЦ задужен за млађе категорије
Урош Драгојловић је истакао да овакви кампови много значе сваком младомм куглашу и куглашици:
- Имали су прилики да раде са врхунским тренерима у одличним условима које пружа Врбас – куглана, атлетска стаза, дворана, фудбалски терени, базени...Уверен сам да ћемо из овог кампа 85 процената полазника видети догодине на стазама на кадетском Шампионату свете и надам се да ћемо се заједно радовати свакој освојеној медаљи.
Милош Поњавић, руководилац кампа,  је похвалио све полазнике за предан рад и дисциплину у кампу и истакао:
- У овој генерацији имамо неколико веома талентованих куглашица и куглаша, али се осећа да се са њима недовољно тренира у клубовима а без тога нема напретка. Говорим им да морају индивидуално много више и озбиљније да раде. Истакли су се Бригита Золнаи која је најтрофејнија полазница са три медаље и Вук Бошков који је  напредовао и био је бољи него лане. Од странаца, Чеси су најпријатније изненађење, имају одличну селекцију. Хвала на одличној сарадњи колегама - тренерима пре свих Војку Павловићу, чешким стручњацима Ранати Шимунковој, Зденеку Јарошу, Станиславу Новаку  као и и Изтоку Ковачу из Словеније. Домаћинима у ЦФК „Драго Јововић“, где смо имали сјајан смештај, исхрану и одличне услове, хвала на гостопримству.
Камп је посетио и селектор кадета Драган Фатовић, а полазници су  имали прилику да гледају како игра најбољи куглаш света Вилмош Заварко, као и српски репрезентативци Чонгор Барањ и Антал Арпад који су неколико пута долазили у Врбас.
1vrbaskampkrajbrigitazolnaiКод девојчица најуспешнија је била била српска куглашица Бригита Золнаи која је славила у појединачном делу и за комбинацију, док је у спринту освојила сребро. Јосеф Бртник из Чешке је освојио сва три злата - спринт, појединачно и комбинација. Од српскх куглаша бронзану медаљу освојио је Вук Бошков у комбинацији.
Из Србије у кампу је било осморо полазника: Кристина Љубенковић, Себастиан Молнар, Вук Бошков, Бригита Золнаи, Илија Јевремовић, Наташа Лазаревић, Желислав Јакаб и Ивана Арсић. Из Чешке и Словеније било је по шесторо полазника и из БиХ тројица.

Извор: Кућа добрих вести


Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани