Кућа Добрих Вести

Login

Позив за подношење захтева за добијање бесплатног сет-топ бокса

Оцените овај чланак
(1 Глас)

tvvvvvvvБЕОГРАД – Министарство трговине, туризма и телекомуникација позвало је грађане да поднесу захтеве за добијање „сет топ боксова“ и да то учине то пре, бар до фебруара, иако ће позив бити отворен до јуна.


Државна секретарка за телекомуникације Татјана Матић рекла је да је у плану да се дистрибуција “сет топ боксова” обави до 17. јуна 2015. године, објавило је то министарство на свом порталу.


Говорећи о процесу дигитализације, Матићева је најавила да ће бити омогућена квалитетнија слика и звук и многобројне могућности у избору канала.


Процес дигитализације у Србији, како је речено, у завршној је фази и на територији целе земље требало би да почне половином следеће године, аза тај процес, осим емитера, припремају се и грађани који од данас могу да се пријаве за доделу бесплатних уређаја за дигитални сигнал.


Матић је истакла да корисници права на новчано-социјално помоћ и права на туђу негу и помоћ, као и пензионери са минималним пензијама, који су носиоци самачког домаћинства, могу да се ради добијања “сет топ боксова” пријаве у Центар за социјални рад и у филијале фонда ПИО.


Нећемо морати да мењамо старе телевизоре


Државна секретарка за телекомуникације је објаснила да није неопходно имати телевизоре нове генерације, јер у функцији могу бити и стари ТВ пријемници ,којима је само потребан један “сет топ бокс” да би прихватили дигитални нови сигнал. Дигитализацијом ће бити омогућено постојање идеалне и савршене слике “без снега” и звука, а грађани ће имати много веће могућности у избору програма, најавила је Матић.


Грађани ће моћи да изаберу и програме на језицима националних мањина и титлове и програме прилагођене особама са посебним потребама, које можда слабије чују, најавила је државна секретарка за телекоминикације. И најудаљенија села моћи ће да прихвате слику и биће им доступан много већи број канала, пре свега националних емитера, регионалних и локалних, додала је Матић.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 18 новембар 2014 21:33
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија