Кућа Добрих Вести

Login

Себићу опет измакла олимпијска виза!

Оцените овај чланак
(0 гласова)

 

1cangvonsebictrostav2ЧАНГВОН -  Миленко Себић српски стрелац заузео је пето место МК пушком тростав на Светском купу у Чангвону у Кореји са 419,7 кругова и остао је „први испод црте“ за олимпјску визу за Рио!


Себић је и  гађао у финалу и ваздушном пушком, освојио шесто место и поново је био „кратак“ за једно место за олимпијску визу!
- Веома сам задовољан како сам гађао оба дана у троставу, у елиминацијама и у квалификацијама, лепо је када на јаком такмичењу постигнеш и три пута лични рекорд јер сам имао 626 кругова ваздушном пушком и  у оба изласка на ватрену линију МК пушком по 1.174 круга, али ми  једино жао што сам у два финала изгубио за мало олмпијску визу - каже Миленко Себић- Добро сам се припремао за Чангвон, то су показали и резултати. Знам шта могу и колико вредим и на наредним такмичењима ћу надокнадити све што сам овде пропустио. Још једном се показало да мала грешка у финалу скупо кошта.
Себићу је ово било друго  учешће у финалима  на великим такмечињима, уједно најбољи пласман у каријери. Имао је шесто место ваздушном пушком у Чангвону.
Од осморице финалиста, четворица нису имали визе: Себић, Рус Конков, Кинез Хуи и Норвежанин Брин! Себић је био четврти после клечећег и лежећег става, добро је било и што је доста заостао један од кокурената Конков: Брин 311,5, Емонс (САД) 309,2, Хан (Кореја) 307,1, Себић 306,8 и Хуи 304,7. Емонс и Хан су имали квоте па је  настала је борба тројице стрелаца за две карте за Рио! На несрећу, тада је код Себића  наступила криза, у две серије  стојећег става је имао 48 и 47,5 кругова (други хитац у другој серији 7,6), Хуи 50,5 и 51,4  и Кинез се винуо на прво место. Себић је пао на пето али пошто се испадање наставило са по једним хицем а разлика је била доста велика, па последњи хитац Себића 7,1 круг ништа битније није променио...
На крају је победио Кинез Зиченг Хуи са 457,3 круга чиме је освојио и олимпијску визу, друго место припало је Метју Емонсу (САД) са 456 кругова (имао визу), трећи је био Јинсео Хан (Кореја) 445,1 круг (имао визу) и четврто место освојио је Оле Кристијан Брин (Норвешка) са 433,8 кругова пошто му је донело преосталу квоту. Брин је у прва два става направио залиху која му је и поред лошег финиша (два поседња метка по 8,8) обезбедила квоту.
- Штета што последњи дан и финале Себић није окрунио и олимпијском визом – коментар је тренера репрезентације Драгана Доневића.- Један лош хитац у стојећем ставу коштао га је  улазнице за Рио. Ово је иначе био дан личних рекорда, Себић је у основном делу са 1.174 круга изједначио лични рекорд у троставу, који је поставио у елиминацијама,  а Милутин Стефановић је са 1.169 кругова за пет кругова поправио свој најбољи резултат. У целини, у Чангвону није било лоше, једно сребро Иван Максимовић и олимпијска квота, четврто место Димитрија Гргића и олимпијска квота, пето и шесто место Себића и још неколико високих пласмана, показала су да Србија има стрелце за светске домете. Мислим да ће Себић већ на наредним такмичењима освојити олимпијску визу.
Пре финала најбољи је био са 1.181 круг Кинез Ху, Себић је у финале, које је вредело  1.174 круга, ушао као седми са 1.174 круга (клечећи 395, лежећи 396, стојећи 383). Висок пласиран био је и Милутин Стефановић на 15. месту са 1.169 кругова (393, 393, 383) док је Немања Миросављев са 1.164 круга (392, 395, 377) завршио на 25. месту.
На Светском купу у Кореји српски стрелци су освојили једну сребрну медаљу и две олимпијске визе за Рио. Сребром, које је Србији донело и  квоту, окитила се ваздушном пушком Ивана Максимовић, док је ваздушним пиштољем четвртим местом олимијску норму донео Димитрије Гргић.  ОКС и Стрељачки савез Србије тренутно имају у стрељаштву четири олимпијске визе, јер су прошле године две донеле у Гранади на СП Андреа Арсовић (пушка) и Јасна Шекарић (пиштољ).Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 15 април 2015 10:23
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија