Кућа Добрих Вести

Login

Промењене групе на СП у Шпајхерздорфу

Оцените овај чланак
(1 Глас)

 

1ZREBSRBIJABRONZA2013ЕНСБАХ - Међународна куглашка федерација (ФИК НБЦ) обавила је нови жреб за мушке групе на сениорском екипном Шампионату света чији ће домаћин од 13. до 22. маја бити немачки град Шпајхерздорф.


Србија, која је пре две годне на СП у Залаегерсегу освојила бронзу,  ће играти у групи „Б“ са  Пољском, Италијом  и једним од квалификаната (БиХ, Естонија, Црна Гора и Данска).
У „А“ групи су Хрватска, Словенија, Словачка и квалификант, у „Ц“ групи Румунија (бронза 2013), Немачка, Француска и квалификант и у „Д“ групи Мађарска (брани титулу), Аустрија, Чешка и квалификант.
У другој фази,  првопласирани из „Б“ групе игра са другопласираним из „Д“  групе и обрнуто. На исти начин укрштају се А“ и „Ц“ група. У првом жребу обављеном прошле године не СП у Брну Србија је била у групи са Немачком, Словенијом и квалификантом.
Жреб је поновљен јер је суспендован Куглашки савез Македоније због неизмирених финансијских обавеза њихових клубова према ФИК НБЦ. Македонци су били вицешампиони света 2013.
Није било понаљања жреба за куглашице, јер су Македонке биле међу квалификнткињама. Србија ће играти у“Д“ групи са Чешком (бронза са прошлог СП), Словачком и Естонијом,
У „А“ групи за куглашице су Румунија (вицешампион света), Аустрија, Италија и Данска, у „Б“ групи Мађарска (шампион света), Немачка, Пољска и квалификант, у „Ц“ групи су Хрватска (бронза са СП 2013), Словенија, БиХ и квалификант. Квалификанти су Црна Гора и Француска.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 18 април 2015 20:18
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија