Кућа Добрих Вести

Login

Грађани Звездаре у акцији „Чеп у џеп“

Оцените овај чланак
(1 Глас)

cepudzepБЕОГРАД - Представник станара зграда Рудо 1, 2 и 3 на Коњарнику, Родољуб Симић донео је у општину Зведзра пун џак пластичних чепова, разних боја, облика и величина, које су прикупили станари учествујући у акцији „Чеп у џеп“, тако да је кутија на улазу у зграду општине Звездара поново напуњена.

 

Хуманитарну акцију „Чеп у џеп“ покренули су “Пријатељи деце Звездаре“ током Дечје недеље 2014. године у оквиру традиционалне акције „Деца деци“, а средства прикупљена на овај начин усмерена су за покривање трошкова лечења Косте Васиљевића, ученика ОШ „1300 каплара“, оболелог од церебралне парализе.


На основу документације фирме Гранпласт из Бечеја која врши откуп чепова прикупљених у нашој акцији „Чеп у џеп“ до сада је било три преузимања укупно 1809 кг чепова, а на рачун Жељка Васиљевића, оца мал. Косте Васиљевића уплаћено је 54 270 динара.
Акција прикупљања пластичних чепова постала је веома популарна на територији општине Звездара а укључили су се грађани, запослени у Управи Општине, школе, вртићи, скупштине станара зграда... На улазу у општинску зграду налази се провидна кутија са натписом „Чеп у џеп“ у коју можете свакодневно убацити прикупљене чепове за рециклажу.


Почетком школске 2015/16. године „Пријатељи деце Звездаре“ у сарадњи са школама и вртићима ће одлучити за које сврхе ће бити уплаћиван новац у наставку акције.

 

Осим помоћи оболелом дечаку и другој деци којој је помоћ потребна, циљ акције је развијање свести и стицање навика одговорног еколошког понашања према животној средини код деце и младих, буђење свести о значају рецикаже и отпаду који се може употребити као секундарна сировина.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 11 август 2015 20:11
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија